Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Micropigmentare sprancene: ce este, cât durează efectul machiajului semipermanent și cât costă

Micropigmentare sprancene: ce este, cât durează efectul machiajului semipermanent și cât costă

În prezent sprâncenele groase cu nuanțe naturale sunt în vogă. Dacă nu sunteți posesoarea unor astfel de sprâncene, există o soluție: micropigmentarea sprâncenelor.

Micropigmentare sprancene: ce este, cât durează efectul machiajului semipermanent și cât costă
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   17:00

Micropigmentarea sprâncenelor presupune injectarea pigmentului în piele cu scopul de a reproduce sprâncenele naturale. În funcție de tehnica aplicată, se pot obține rezultate diferite: de la sprâncene frumos vopsite până la sprâncene complet modelate. În acest articol, vom prezenta în detaliu tehnicile de micropigmentare sprâncene, durata efectului și prețurile.

Cum se efectuează micropigmentarea sprâncenelor

Micropigmentarea sprâncenelor nu este un tatuaj, deși principiul de executare este foarte asemănător. În cazul micropigmentării, pigmentul este introdus în piele până la adâncimea de 1 mm. În timp ce în cadrul tatuajului, pigmentul este injectat mult mai adânc. Iată de ce aspectul este mult mai natural și durata efectului este diferită. Procedura se desfășoară în mai multe etape:

  1. Mai întâi, esteticianul efectuează o consultație. Se alege tehnica în funcție de aspectul și de grosimea sprâncenelor, de asemenea, se stabilește culoarea și nuanța pigmentului.
  2. În continuare, se elaborează schema cu un creion sau un stilou, cu scopul de a vizualiza viitoarea formă a sprâncenelor.
  3. Se pensează firele de păr în exces, care nu se încadrează în limitele schemei. Este foarte important ca această etapă să se efectueze înainte de începerea procedurii, când pielea nu este încă traumatizată.
  4. Se curăță pielea. Apoi, dacă este necesar, se aplică anestezic. Folosirea anestezicului inițial depinde de tehnica aleasă.
  5. Efectuarea procedurii de micropigmentare.
  6. Aplicarea anestezicului secundar pentru a ameliora înroșirea pielii și a durerii.
  7. Consultația finală, programarea pentru retuș.

Tehnici de micropigmentare sprancene

În prezent există un număr mare de tehnici de micropigmentare sprâncene. Însă, de fapt, acestea sunt promovate de artiștii tatuatori pentru a-și face publicitate și a-și atrage clienții, încercând să ofere ceva nou. În fond, există doar 3 tehnici, care au diverse denumiri.

Sprâncene powder

Se pot întâlni asemenea denumiri ale tehnicii respective: sprâncene efect pudrat, umbrire cu pixel, tehnica aquarelle. De fapt, toate acestea reprezintă o singură tehnică.

Totuși, tehnica este specifică prin modul de executare. Astfel, se creează un efect de umbrire cu sprânceană vopsită. Nu există margini sau contururi definite. Pe partea superioară a sprâncenelor, pigmentul este injectat pe puncte marcate, creând un aspect fresh și plăcut.

Aceasta este cea mai solicitată tehnică de micropigmentare a sprâncenelor datorită efectului natural și frumos.

 Principalul avantaj al tehnicii, cu excepția rezultatului extraordinar, este considerat prezența minimă a durerii în urma procedurii. Senzația de durere este atât de redusă încât se poate evita aplicarea anestezicului înainte de procedură sau chiar pe parcursul întregii proceduri. De aici rezultă și marea diferență față de alte tehnici de micropigmentare – sprâncenele efect pudrat pot fi efectuate în cazul femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

Microblading

Microbladingul clasic se efectuează prin crearea unor incizii în piele, cu un manipulator, pe linia firelor de păr și prin introducerea pigmentului în aceste incizii. Scopul principal al tehnicii constă în imitarea creșterii firelor de păr sau în reproducerea completă a sprâncenelor în cazul în care, din anumite motive, sprâncenele nu cresc sau cad. Însă microbladingul clasic nu este efectuat de esteticienii profesionali din cauza unor serii de dezavantaje ale tehnicii și a procesului complicat de vindecare a pielii. În acest scop, se folosește tehnica fir cu fir, care imită, de asemenea, creșterea firelor de păr, dar se realizează cu un aparat standard de micropigmentare.

Tehnica respectivă nu se efectuează în cazul persoanelor cu ten gras. Se potrivește doar celor care își doresc să obțină sprâncene mai groase. Totuși, nu oferă un aspect natural, spre deosebire de sprâncenele pudrate.

Tehnica hybrid

Pornind de la denumirea tehnicii, înțelegem că aceasta îmbină mai multe tehnici. Aceasta presupune utilizarea atât a microbladingului (tehnica fir cu fir), cât și micropigmentarea efect pudrat. Se potrivește perfect persoanelor care doresc să redea vizual grosime sprâncenelor, precum și să le creeze un efect de umbrire. De fapt, este cea mai rar solicitată tehnică în prezent. Prețul este ridicat și efectul este foarte vizibil.

Cât timp durează efectul machiajului semipermanent sprâncene?

Durata de menținere a efectului depinde de mai mulți factori:

  • Tipul de piele. În cazul persoanelor cu ten gras, efectul este mai puțin vizibil și poate dura doar 6-8 luni, după care va fi necesară efectuarea retușului. Pe tenul uscat, efectul rezistă mai mult timp și poate dura 2-2,5 ani.
  • Vârsta pielii. Pe pielea tânără, ca urmare a creșterii metabolismului, efectul este mai puțin vizibil decât pe pielea îmbătrânită.
  • Alegerea tehnicii.

În medie, efectul este vizibil timp de 2 ani. De asemenea, depinde de faptul dacă s-a efectuat retușul.

Corecția machiajului semipermanent sprâncene 

Corecția machiajului semipermanent este considerată o etapă importantă. Majoritatea artiștilor tatuatori recomandă efectuarea corecției la o lună de la ședința inițială. Cu ajutorul corecției, sprâncenele pot obține o nuanță mai saturată, de asemenea, se poate extinde durata efectului și se pot elimina micile imperfecțiuni formate în timpul procesului de vindecare a pielii. În plus, în cazul sprâncenelor powder, corecția se consideră obligatorie. Uneori, în timpul primei ședințe, esteticianul injectează pigmentul în straturile superioare ale pielii pentru a vedea reacția organismului și absorbția pigmentului la o lună după vindecare.

Corecția nu este o procedură obligatorie. Nimeni nu vă poate impune să recurgeți la ea. Alegerea de a o face sau nu este o decizie subiectivă. Totuși, dacă doriți să prelungiți durata efectului și să oferiți sprâncenelor un aspect mai strălucitor, este recomandată.

Îndepărtarea tatuajului

Pot exista momente în care doriți să renunțați la machiajul semipermanent al sprâncenelor din diverse motive: nu vă mai satisface efectul sau poate vă doriți o altă tehnică etc. De aceea, îndepărtarea tatuajului devine un subiect actual. Uneori, îndepărtarea poate fi evitată prin efectuarea unor îmbunătățiri, de exemplu, ascunderea defectelor, iar sprâncenele pot fi făcute mai late sau mai strălucitoare. Totuși, dacă corecția nu dă rezultate, atunci singura opțiune poate fi îndepărtarea cu laser.

Aceasta este o modalitate modernă de eliminare a pigmentului. Prin intermediul unui aparat se generează spre pigment un fascicul de lumină. Rezultatul este descompunerea și eliminarea pigmentului din organism în mod natural. Procedură în sine este sigură, însă durează mult timp. În special, în cazul în care trebuie îndepărtat un tatuaj vechi, unde pigmentul a fost introdus adânc. Numărul de proceduri necesare trebuie stabilit cu specialistul.

Cât costă serviciul de micropigmentare sprâncene

Prețul procedurii se stabilește în funcție de tehnica și de studioul ales. În București, costul serviciului de micropigmentare variază între:

  • sprancene powder – 800 RON; 
  • microblading – 800 RON;
  • tehnica hybrid – 800 RON.

Evident, alegerea depinde de preferințele dvs. Totuși, nu vă recomandăm să optați pentru servicii ieftine. Alegeți varianta potrivită

Merită să vă faceți micropigmentare sprancene sau nu?

Pentru a vă decide să beneficiați de micropigmentare sprâncene sau nu, vă prezentăm pe scurt principalele avantaje ale procedurii:

  • comoditate și confort;
  • siguranță și lipsa durerii;
  • efect până la 2 ani;
  • încredere în sine;
  • posibilitatea de a camufla defectele din zona machiajului.

Rețineți însă, că există și unele dezavantaje:

  • o serie de contraindicații, despre care artistul tatuator trebuie să vă informeze;
  • cheltuieli legate de procedură și corecție;
  • măsuri de precauție în vederea pregătirii pentru procedură și a îngrijirii pielii după ședință.

Micropigmentarea sprâncenelor este o soluție modernă și eficientă destinată femeilor care doresc să arate bine aranjate în orice situație. Dacă vă numărați printre acestea, atunci merită neapărat să vă gândiți la procedura respectivă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close