Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Noul ecosistem de soluţii "Smart City" NEOS a fost lansat în România | Ovidiu Câmpean, secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: "Fără tehnologie nu se mai poate"

Noul ecosistem de soluţii "Smart City" NEOS a fost lansat în România | Ovidiu Câmpean, secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: "Fără tehnologie nu se mai poate"

S-a lansat platforma de telegestiune NEOS ce se adresează beneficiarilor care doresc eficientizarea resurselor prin control și monitorizarea inteligentă a serviciilor administrate conform celor mai eficiente și avansate standarde ale erei digitale.

Noul ecosistem de soluţii "Smart City" NEOS a fost lansat în România | Ovidiu Câmpean, secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: "Fără tehnologie nu se mai poate"
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2022   •   18:17

Într-un cadru festiv, găzduit de foaierul Teatrului Național București, producătorul român de sisteme de iluminat public stradal Urbio Romania și-a lansat propria soluție Smart City, un proiect de cercetare și dezvoltare unic in Romania, reunite sub denumirea NEOS, ecosistemul propune o abordare integrată, cu posibilități multiple de gestionare a proceselor și activităților în cadrul unui oraș inteligent.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Domnului Ovidiu Câmpean, Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a declarat:

”Momentul în care ne aflăm este extem de important. La nivel european, suntem pregătiți să trecem la acel Green Deal de care vorbește comisia europeană, pactul verde european. Sunt trei cuvinte cheie pe care le auzim des la Bruxells: green, digital, resiliance. Cred că această soluție pe care am văzut-o prezentată astăzi respectă toate aceste deziderate. Este o soluție verde, este o soluție digitală și ne face comunitățile reziliente la schimbările care se produc”, a declarat Domnul Ovidiu Câmpean, în cadrul evenimentului de lansare a platformei de telegestiune NEOS by URBIO.

„Am ales acest cadru cu un profund caracter istoric, Teatrul Național București, pentru a marca tranziția, de la lămpile cu petrol montate aici in 1854, la sistemul de telegestiune NEOS, pe care il inaugurăm 168 de ani mai târziu. O lume nouă se dezvoltă și suntem onorați să contribuim”, a declarat Ana Maria Ciotir, CEO si fondator al Urbio.

Ecosistemul de produse smart NEOS reprezintă o soluție Smart City dezvoltată 100% în România, în urma unei activități de cercetare sistemică pe durata a peste 3 ani și o investiție de peste 5 milioane de Euro, cofinanțată din fonduri europene. Obiectiv realizat în cadrul proiectului „Creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică prin dezvoltarea de produse TIC inovative cu aplicabilitate în restul economiei românești”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Cod SMIS 2014+:129007.

NEOS este, probabil, cea mai complexă soluție Smart City, ce înglobează atât un sistem de telegestiune în punct luminos și în punct de aprindere, cât și monitorizarea și controlul proceselor și serviciilor publice. Misiunea este de a crește calitatea vieții comunităților la nivel mondial și de a contribui la efortul omenirii de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a crea un viitor mai bun, sustenabil generațiilor ce vor urma. NEOS este liderul expert care contribuie la implementarea soluțiilor digitale de telegestiune printr-un complex unic de software și hardware. În conceptul NEOS sunt integrate și echipamentele de înaltă calitate Neos Lighting, garantatate de peste 100 rapoarte de testare, care atesă respectarea a peste 50 standarde de calitate recunoscute la nivel internațional.

NEOS este parte din grupul URBIO, divizia TEQ.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close