Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Păr natural sau păr artificial? Iată care sunt cele mai bune pensule de machiaj

Păr natural sau păr artificial? Iată care sunt cele mai bune pensule de machiaj

Alegerea unor pensule de machiaj poate fi dificilă chiar și pentru un expert. Înțelegerea formelor și a rolului fiecăreia în parte poate fi o provocare indiferent de cât de avansat ești în tehnica de makeup.

Păr natural sau păr artificial? Iată care sunt cele mai bune pensule de machiaj
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2021   •   10:36

Sunt, însă, câteva reguli clare menite să te ajute, atunci când îți propui dotarea trusei cu cele mai bune pensule.

Întrebările frecvente din rândul cumpărătoarelor se referă la tipul perișorilor din care sunt fabricate pensulele. Ar trebui să fie din păr natural sau din păr sintetic? Sunt pensulele din păr sintetic de calitate inferioară? Care sunt diferențele dintre cele două tipuri și cum influențează rezultatele unui machiaj? Iată ce spun specialiștii!

Perișorii naturali vs perișorii sintetici

Categoric, cele mai căutate pensule machiaj sunt cele din păr natural, însă și cele sintetice sunt absolut necesare. S-a stabilit că fiecare categorie are rolul ei. Astfel, se recomandă perișorii naturali pentru aplicarea îndeosebi a cosmeticelor sub formă de particule prăfoase, iar cei sintetici pentru produsele cremoase.

Această departajare s-a făcut din cauza gradului de porozitate a perișorilor, știut fiind faptul că materialul natural absoarbe o cantitate mult mai mare de produs lichid decât cel sintetic, ducând la un consum inutil de produs. Așadar, dacă ții la fardurile achiziționate și vrei să te bucuri de ele cât mai mult timp, utilizează pensule de machiaj cu perișori naturali doar pentru fardurile pulbere.

În categoria pensulelor din păr natural vei găsi produse profesionale realizate din păr de capră, veveriță, ponei sau zibelină, care te vor răsfăța cu fiecare atingere. Sunt ideale pentru tehnica de blending, ușurând aplicarea și uniformizarea fardurilor.

Fiind extrem de moi și delicate, sunt recomandate pentru aplicarea produselor cosmetice prăfoase, cum ar fi pudrele și fardurile de obraz sau de pleoape.

Pe de altă parte, niște pensule de machiaj din păr sintetic sunt extrem de practice la aplicarea fardurilor lichide sau cremoase, precum fondul de ten, anticearcănul, corectoarele, unele iluminatoare, gelurile, glossurile sau rujurile lichide.

Fă-ți o trusă ca la carte!

Dacă ești pasionată de arta machiajului, trebuie să acorzi o atenție deosebită nu doar produselor cosmetice, ci și pensulelor utilizate.

Fiecare pictor pune mare preț pe pensoanele sale, la fel cum fiecare artist, indiferent de domeniu, divinizează instrumentele pe care le mânuiește pentru a-și exprima talentul cât mai aproape de perfecțiune.

Nu ignora importanța unor pensule de machiaj! Din trusa ta nu trebuie să lipsească pensula eyeliner, pensula de estompare, pensula pentru fardul de ochi și cea pentru fardurile de obraz, pensula pentru fondul de ten și cea pentru anticearcăn și nu în ultimul rând, cea pentru buze și pentru sprâncene.

Cu cât un machiaj va fi mai corect finisat, cu atât va arăta mai bine. Estomparea sau blendingul reprezintă o etapă cheie în obținerea unui machiaj impecabil, iar fără pensulele potrivite, nu s-ar putea realiza la un nivel profesionist.

Acest lucru implică folosirea unor cantități mici de produs, scuturarea surplusului și aplicarea pas cu pas a straturilor, care mai apoi vor fi uniformizate în funcție de intensitatea pe care dorești să o redai. În niciun caz nu trebuie să fie vizibile dungi inestetice sau pete de culoare.

Pentru a te susține în eforturile tale artistice, producătorii au creat o colecție de pensule machiaj de cea mai înaltă calitate, făcându-ți în acest fel misiunea de înfrumusețare mai ușoară. Apelează cu încredere la ajutorul acestor maeștri și bucură-te de cele mai spectaculoase transformări!

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close