Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Produsele perfecte pentru renovarea casei tale

Produsele perfecte pentru renovarea casei tale

Renovarea casei tale este o oportunitate de a oferi căminului tău schimbarea de care are nevoie, pentru a fi mai confortabil și mai primitor.

Produsele perfecte pentru renovarea casei tale
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2023   •   16:40

Această schimbare necesită o planificare atentă a resurselor, dar și o selecție riguroasă a materialelor pe care urmează să le folosești în acest sens. Gresia și faianța, spre exemplu, sunt unele dintre cele mai populare alegeri în amenajări interioare, datorită aspectului lor practic și atractiv, a rezistenței în timp fără egal și a întreținerii ușoare.

De la efectul uimitor de piatră naturală până la superbele modele cu efect de lemn, cu modele și texturi atractive, gresia și faianța Orient Ceramic se regăsesc într-o varietate de dimensiuni potrivite pentru a crea stiluri tradiționale sau contemporane de decor.

Plăcile ceramice sau din piatră naturală sunt, în general, o modalitate excelentă de a reîmprospăta designul casei, astfel încât să se potrivească preferințelor tale. În funcție de stilul locuinței, există multe opțiuni ce deservesc diferitelor scopuri. Există modele de gresie și faianță sau mozaic ce se potrivesc la interior și care funcționează bine în băi, bucătării sau holuri, dar și variante adecvate pentru exterior, pe terase ce au căi de acces.

Unde poți folosi gresie și faianță în casa ta?

Gresia și faianța sunt materiale utilizate la scară în amenajările interioare, datorită costurilor accesibile, dar și aspectului estetic. Ambele pot fi găsite în multe culori, forme și dimensiuni diferite, ceea ce le face ideale pentru orice proiect de design interior.

Pardoseli

Cea mai frecventă utilizare a gresiei este la pardoseli. În majoritatea clădirilor rezidențiale, cu apartamente de locuit, se folosește gresie interior pentru finisarea pardoselilor. Costul redus, ușurința de aplicare și varietatea mare de forme și dimensiuni disponibile fac ca gresia să să fie ideală în acest scop. În funcție de design-ul ales, se pot folosi plăci de gresie 30x30, gresie 60x60 sau chiar plăci de gresie 80x80, pentru o mai bună acoperire.

Pereți

Plăcile ceramice pot fi folosite și pe pereți și poartă denumirea de faianță. Pe pereții interiori, faianța poate fi folosită pentru a crea modele interesante sau pentru a schimba rapid aspectul unei încăperi. Faianța de bucătărie, acolo unde petele apar frecvent pe pereți, este ușor de curățat și rezistă timp îndelungat. Faianța oferă bucătăriei un aspect curat și elegant în permanență, spre deosebire de vopseaua lavabilă sau de tapet. De asemenea, faianța este alegerea ideală pentru decorarea pereților în baie, datorită rezistenței sale la apă. Atunci când încăperea se umple de abur, iar pereții sunt stropiți cu apă și reziduuri de săpun, faianța baie respinge lichidele și rămâne neafectată.

Exterior

Gresia este o alegere populară când vine vorba despre finisajul teraselor sau a căilor de acces exterioare, datorită prețului relativ scăzut comparativ cu alte tipuri de materiale, dar și a varietății de modele și culori disponibile. Gresia porțelanată este una dintre cele mai bune opțiuni de gresie exterior pentru podeaua terasei, spre exemplu. Aceasta este fabricată la o temperatură foarte ridicată și poate rezista în condiții meteorologice nefavorabile.

Anumite tipuri de gresie și faianță sunt concepute pentru scopuri specifice, așa că trebuie să ai grijă să le alegi pe cele potrivite scopului tău de amenajare. De exemplu, plăcile ceramice concepute pentru uz interior sunt în general mai puțin dure și rezistente decât modelele pentru exterior, așa că asigură-te că faci achiziția în cunoștință de cauză.

De ce să alegi gresie și faianță versus alte tipuri de materiale pentru renovare?

Aceasta este o întrebare auzită foarte des. Răspunsul pe scurt este acela că, în majoritatea cazurilor, gresia și faianța vor rezista mai mult în timp. În cazul pardoselilor, lemnul sau parchetul se vor zgâria mult mai ușor, nu sunt rezistente la apă precum gresia de interior și sunt mai susceptibile la condițiile meteorologice, decolorându-se ușor în urma expunerii la prelungite la soare, comparativ cu gresia de exterior. În bucătărie, faianța se întreține mult mai ușor, când vine vorba despre pete de mâncare sau lichide, spre deosebire de vopseaua lavabilă sau tapet.

Avantajele utilizării gresiei și faianței în designul interior?

Plăcile ceramice ajută la realizarea decorului interior și a ambianței pe care orice proprietar de locuință o visează. Gresia și faianța sunt finisaje foarte populare când vine vorba despre renovarea casei, căci se regăsesc într-o varietate mare de culori, texturi și dimensiuni. Pe lângă aspectul lor versatil, gresia și faianța sunt, fără îndoială, mai ușor de curățat și de întreținut, spre deosebire de alte tipul de materiale pentru finisare.

Alegerea atentă a designului și stilului plăcilor de gresie și faianță poate contribui la crearea unui aspect mai luminos și a senzației de mai mult spațiu într-o casă. Acestea oferă acel echilibru al atmosferei generale pe care vrei să îl obții. Stilurile variază de la gresie și faianță albă, pe care le poți folosi drept cadru pentru crearea unui anumit tip de decor interior, până la opțiuni mai elaborate, precum plăcile colorate, cu diverse modele, din care poți face declarații îndrăznețe de stil.

Dimensiunea gresiei poate influența și ea percepția spațiului într-o cameră. O gresie 80x80 poate face ca o zonă mai mică să pară mai mare, iar o gresie 30x30 poate atrage atenția asupra anumitor puncte de interes din casă.

Gresia și faianța nu sunt utilizate doar la interior. Acestea sunt, de asemenea, o opțiune execelentă pentru elementele exterioare ale casei, precum o terasă sau o bucătărie în aer liber și, evident, o piscină.

Alege colecții elegante de gresie și faianță Orient Ceramic pentru decorarea casei tale!

Plăcile ceramice sunt folosite de secole în decorarea caselor și au fost dezvoltate de-a lungul timpului pentru a fi cât mai durabile și mai practice, dar și pentru a rezista la murdărire, umiditate și fluctuații de temperatură. Pe măsură ce acest tip de finisaj interior a evoluat, modelele au devenit, de asemenea, mai interesante și mai atractive, creând posibilități nesfârșite de decor pentru pereți și pardoseli.

Cele mai frumoase colecții de gresie și faianță Orient Ceramic, pe care le poți folosi pentru a-ți renova locuința, îți stau acum la dispoziție! Un set de plăci ceramice asortate pentru pereți și podele Orient Ceramic îți oferă posibilitatea de a-ți crea decorul perfect pentru baia sau bucătăria ta.

O modalitate esențială de a anima orice spațiu interior este să folosești gresie Orient Ceramic și/sau faianță Orient Ceramic, cu un design deosebit, în variații de texturi, culori și modele. Aceste materiale sunt special concepute pentru a înveseli orice dimensiune, formă și stil de casă. De la modele îndrăznețe și culori strălucitoare, la reflexii strălucitoare și texturi tactile, în colecțiile de gresie și faianță Orient Ceramic există, cu siguranță, opțiuni de plăci ceramice decorative potrivite oricăror preferințe.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close