Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Studii: Divertismentul joacă un rol cheie în starea de bine a oamenilor

Studii: Divertismentul joacă un rol cheie în starea de bine a oamenilor

Suntem obișnuiți să asociem divertismentul cu petrecerea timpului liber. Noile studii arată, însă, că practicarea unei activități recreative are o semnificație mult mai profundă decât umplerea timpului între două activități considerate importante.

Studii: Divertismentul joacă un rol cheie în starea de bine a oamenilor
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2023   •   13:54

În timp ce divertismentului îi este atribuit tradițional rolul de a umple „timpul liber” din viața oamenilor, un nou studiu de cercetare globală dezvăluie că mulți îl consideră mult mai important pentru identitățile și bunăstarea lor decât se crede în mod obișnuit.

S-a constatat că peste 90% dintre respondenți din SUA și China și peste 80% din Japonia văd divertismentul ca un factor fundamental pentru sănătatea și fericirea lor. În plus, într-un procent egal, în fiecare dintre cele trei țări, respondenții au raportat că nu și-ar putea imagina viața fără cărțile, muzica, filmele, trupele și sporturile preferate.

Lumea vrea să meargă la teatru și la concerte

Sondajul „Adevărul despre divertisment”, comandat de MGM Resorts (una dintre cele mai importante companii globale de divertisment), a revelat atitudini surprinzătoare cu privire la rolul divertismentului live, în raport cu creșterea explozivă a opțiunilor de divertisment bazate pe digital și streaming.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am descoperit, care ne-a surprins sincer, este că creșterea conținutului digital nu înlocuiește dorința oamenilor pentru divertisment live și stimulează în mod neașteptat mai mult o dorință pentru o dietă echilibrată de experiențe de divertisment în direct”, a spus Lilian Tomovich, Chief Experience & Marketing Officer pentru MGM Resorts International.

Două treimi dintre respondenții americani și aproape jumătate dintre cei din China și din Japonia au mărturisit că ar fi dispuși să renunțe la orice divertisment online dacă ar avea de ales între această formă și divertismentul produs în direct. Aproximativ 80% în China și 60% în SUA, oamenii spun că, cu cât petrec mai mult timp cu un ecran, cu atât tânjesc mai mult la divertisment live.

Chiar și printre mileniali, care nu pot trăi o zi fără tehnologie, recunosc că există o „supraîncărcare digitală”. Aceștia apelează și la metode alternative de divertisment online, cum ar fi cel din cazinourile online, unde se pot distra gratis folosind un Mr Bit no deposit bonus. Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre chinezii participanți la studiu și aproximativ 40% din japonezi și americani au spus că nu îmi amintesc ultima dată când au fost la un spectacol live.

Divertismentul influențează decisiv viețile

Dintre participanții la sondaj, 76% au declarat că divertismentul le-a influențat dezvoltarea personalității, iar 62% au spus că divertismentul le-a influențat alegerea partenerului.

Marea majoritate a respondenților, din toate cele trei țări, consideră divertismentul ca fiind esențial, declarând: „fără divertisment în viața mea, nu aș fi eu”. În același timp, timpul liber este privit ca o oportunitate de face diverse comisioane, pentru venituri suplimentare (62% SUA; 71% China; 73% Japonia). Nevalorificarea acestui timp în scop financiar îi face pe unii (36% China; 28% Japonia; 23) să se simtă vinovați. Cei care fac parte din această categorie se tem că ar putea fi acuzați de familie și de prieteni că se distrează prea mult.

„Această cercetare ne întărește convingerea că divertismentul este esențial pentru existența umană”, a mai spus Lilian Tomovich. Agenția de publicitate și marketing a MGM Resorts, McCann Worldgroup, a efectuat studiul prin intermediul unității sale globale de informații, McCann Truth Central. Sondajul s-a bazat pe 6.000 de respondenți, aproximativ o treime fiecare în China, Japonia și Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close