Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top 5 accesorii de gaming utile pentru orice pasionat

Top 5 accesorii de gaming utile pentru orice pasionat

Ești gamer sau vrei să cumperi cadoul perfect pentru un prieten pasionat de jocuri video?

Top 5 accesorii de gaming utile pentru orice pasionat
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:33

 Accesoriile pentru calculator, laptop sau platforme de jocuri: XBox, PlayStation etc, sunt întotdeauna binevenite, așa că pentru o experiență virtuală deosebită nu trebuie să-ți lipsească nicio componentă periferică specială!

Iată deci care sunt cele 5 accesorii și periferice de gaming ce nu ar trebui să lipsească din set-up-ul complet al unui gamer!

Căști de gaming

Locuiești împreună cu cel mai bun prieten, cu persoana iubită sau cu familia și vrei să te bucuri de o sesiune de gaming fără a-i deranja pe ceilalți din locuință? Atunci alege una dintre perechile de căști de gaming de la PC Garage

Te vei bucura de o experiență completă, iar cei din jurul tău își vor putea continua activitățile fără a fi deranjați de sunetul din joc. Printre cele mai îndrăgite branduri de căști sunt Alienware, ASUS, Corsair, HyperX, Razer, Turtle Beach etc, iar alte specificații la care trebuie să fii atent sunt: conectivitatea - cablu sau wireless, sunetul, prezența microfonului și compatibilitatea cu platformele de gaming.

Tastatură de gaming

Tastatura de gaming oferă mai multe posibilități decât o tastatură standard, office, fiind performantă, durabilă și punând la dispoziție numeroase funcții și shortcuts pe care le poți folosi instant în jocurile tale. O tastatură de gaming oferă taste macro adiționale pe care le poți seta să răspundă la orice comenzi îți dorești. 

Așadar, dacă vrei o tastatură ideală pentru set-up-ul tău, încearcă să ții cont de dimensiuni, layout și design, forma tastelor, rezistența la șocuri și construcția, tastele extra și cele programabile. 

Totodată, dacă bugetul îți permite și dorești un plus de confort și performanță, atunci poți opta pentru o tastatură mecanică de gaming, oferind: viteză de tastare, aspect robust, înlocuirea tastelor și capacitate anti-ghosting.

Mouse de gaming

Asemeni tastaturii, mouse-ul de gaming oferă jucătorilor mai multe oportunități, spre deosebire de un accesoriu clasic. Pe lateralele acestuia vei descoperi mai multe butoane ce pot fi programabile, unele periferice din această categorie având chiar greutate ajustabilă. Printre cele mai cunoscute avantaje ale unui mouse de gaming se află: rapiditatea executării comenzilor, acuratețea foarte bună, designul ergonomic, butoanele suplimentare, schimbarea imediată a DPI etc.

Controller/ Gamepad

Chiar dacă ești fan tastatură și mouse, vei găsi cu siguranță o utilitate pentru un controller sau îl poți oferi pe acesta unui prieten care preferă jocurile pe consolă. Fie că vrei să încerci experiențe noi sau să poți juca local co-op atunci când ai musafiri, un gamepad nu ar trebui să lipsească din set-up-ul tău de gaming!

Scaun de gaming

Un accesoriu îndrăgit de majoritatea gamerilor este scaunul special creat pentru a oferi confort și relaxare în timpul sesiunilor de jocuri. Scaunul de gaming pune la dispoziție numeroase avantaje pentru player, precum experiență superioară în lumea jocurilor, versatilitate, prețuri pentru orice buzunar sau ușurința de curățare și întreținere. 

Vei descoperi numeroase modele de scaune de gaming, unele dintre ele fiind perfecte pentru sesiunile de jocuri pe platforme: XBox, PlayStation, Nintendo etc, iar altele fiind concepute pentru birouri. Alături de cele două tipuri de accesorii, poți opta și pentru scaunele de gaming în stil sac, cu piedestal sau cele cu simulatoare auto. 

Când alegi scaunul, ia în considerare ergonomia acestuia, materialul din care este fabricat, structura de rezistență și dotările suplimentare: boxe, suport pentru picioare, brațe detașabile etc.

Accesoriile de gaming îți oferă o experiență deosebită de gaming, indiferent de momentul din zi sau din noapte în care te joci. Descoperă cele mai noi aventuri din jocurile tale favorite, fie ele single player, co-op sau multiplayer și distrează-te ori de câte ori timpul este de partea ta!

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close