Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top sfaturi pentru o curățenie de iarnă rapida și eficienta

Top sfaturi pentru o curățenie de iarnă rapida și eficienta

Sezonul sărbătorilor este foarte aproape și încet încet ne pregătim de curățenia de iarnă.

Top sfaturi pentru o curățenie de iarnă rapida și eficienta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   18:30

Luna decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni ale anului datorită faptului că trebuie să ne pregătim pentru sărbători astfel că este indicat să îți faci un plan dinainte și să găsești acele modalități ușoare de a finaliza foarte repede curățenia.

În prezent există o multitudine de produse precum cele de la Chante Clair dar și ustensile sau gadgeturi inteligente pe care le poți utiliza în procesul curățeniei pentru a finaliza totul la timp.

Iată așadar câteva sfaturi pe care să le urmezi înainte de a începe curățenia pentru a te asigura că vei finaliza rapid și ușor acest proces de reîmprospătare a casei și de pregătire pentru perioada sărbătorilor.

Donează toate obiectele pe care nu le mai folosești

De cele mai multe ori curățenia poate fi dificilă tocmai din cauza acelor lucruri foarte multe care trebuie mutate dintr-o parte în alta. Însă în realitate, multe dintre acele obiecte nu sunt folositoare.

Așadar acum este momentul de a scăpa de toate acele lucruri care nu îți mai sunt de folos și de a le oferi unor persoane care s-ar putea să aibă cu adevărat nevoie de ele.

În acest fel îți va fi și ție mult mai ușor să faci curățenie dar te vei bucura și de mai mult spațiu în casa ta.

Reîmprospătartează-ți mobilierul și materialele textile

Aici nu ne referim neapărat la a face achiziții noi ci la a-ți reîmprospăta mobilierul care conține tapițerie sau materiale textile dar și pernele, fotoliile, așternuturile și covoarele.

Pe timp de vară, petrecem foarte mult timp cu geamurile deschise iar acestea sunt expuse prafului sau chiar alergenilor.

Cu toate că cel mai probabil faci curățenie săptămânal dacă nu zilnic, aceste textile sau corpuri de mobilier trebuie curățate și reîmprospătate cel puțin de două ori pe an pentru a-ți menține o atmosferă sănătoasă în locuință.

Așadar acum este momentul să îți cureți în profunzime toate textilele din casă și chiar să donezi acele lenjerii de pat, pături, fețe de pernă sau chiar haine pe care nu le mai utilizezi, altora.

Folosește instrumente multifuncționale

De la acele instrumente inteligente precum aspirator inteligent, mătură cu mop încorporat, aparat de spălat geamuri cu magnet sau găleată cu stoarcere automată, toate acestea îți pot fi de un real folos pentru a finaliza mult mai rapid curățenia de iarnă.

De asemenea utilizează produse de calitate care să te ajute în tot acest proces.

Reîmprospătează saltelele

Având în vedere că ne petrecem o lungă parte din viață dormind, acest mediu trebuie să fie unul curat.

Mai mult decât atât în perioada de iarnă, avem tendința să petrecem și mai mult timp în dormitor decât pe timpul verii.

Alege așadar să te bucuri de momente plăcute, proaspete și sănătoase în dormitorul tău reîmprospătând saltelele și întorcând salteaua pe cealaltă parte.

Curăță toate acele locuri neaccesibile

Dacă în timpul curățeniei săptămânale nu iei în considerare acele locuri inaccesibile precum corpurile de iluminat, spațiile de sub pat sau de sub dulapuri, acum este ocazia perfectă de a face asta, mai ales că în timpul anului se adună foarte mult praf.

Nu uita și de spațiile din dulapuri sau din cămară pe care ne obișnuiești să le cureți în fiecare săptămână.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close