Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Unde merg românii în vacanță în acest an? Destinații preferate în 2020

Unde merg românii în vacanță în acest an? Destinații preferate în 2020

Deși nu este cel mai responsabil mod de a se comporta în acest moment, românii își doresc cu ardoare să plece în vacanță și simt nevoia de a socializa, chiar dacă știu că pericolul epidemiei nu a trecut. Terasele s-au deschis oficial în luna iunie, iar restauratele urmează să se deschidă începând cu data de 15 iunie. Se discută și despre faptul că, dacă lucrurile nu vor degenera, la 30 iunie se vor deschide toate localurile din România.

Unde merg românii în vacanță în acest an? Destinații preferate în 2020
17 Iun 2020   •   11:48

În urma discuțiilor reprezentanților din sectorul Horeca cu cei de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA), s-au hotărât niște normative decente pentru deschiderea teraselor, a unităților reglementate, care să permită organizatorilor din turism să opereze aceste spații fără riscuri mari pentru populație. Reprezentanții sectorului Horeca au spus că: "Nu se va impune clienților mască la terasă, dacă aceștia vor respecta distanțarea fizică impusă la mese."

Din 15 iunie se vor deschide restaurantele și localurile de interior, pensiunile și hotelurile, desigur cu restricții de capacitate și distanțare socială. Turiștii din țara noastră vor putea pleca în vacanță încă din această lună, iar România se află în topul preferințelor, deși în alți ani optau pentru Grecia, Turcia, Spania, Italia și Bulgaria.

Ce regiuni din România sunt cele mai populare în rândul turiștilor?

Sibiu este un oraș preferat de turiștii românii și cei din străinătate. A fost menționat și apreciat chiar și de jurnaliștii de la Forbes. Despre Sibiu, denumit și "Orașul cu ochi", cei de la Forbes au spus că: "Este un oraș frumos, istoric, din Transilvania, cu o arhitectură diversă și minuni naturale."

Maramureș este cu siguranță o zonă care trebuie vizitată cel puțin de 10 ori în viață.

Românii care nu au fost încă în Maramureș, ar trebui să facă o vacanță în acest ținut autentic, în lunile de vară. Maramureșul se remarcă prin satele mici cu arhitectură specifică și porți sculptate, bisericile din lemn, meșteșugurile deosebite și peisajele foarte frumoase. Orice vacanță aici va fi grozavă, vei avea impresia că timpul a rămas pe loc, că viața este liniștită și mai bună.

În acest ținut este frumos în orice anotimp, pentru că oamenii trăiesc anotimpurile în perfectă armonie cu natura, iar tradițiile sunt o oportunitate de a se întâlni cu prietenii și familia. De asta, turiștii români iubesc Maramureșul și vin de mai multe ori în viața lor aici. 

O destinație perfectă pentru vacanța de vară este Parcul Național Munții Rodnei, din Maramureș. Acesta este cel de-al doilea ca mărime din România, are peisaje superbe și lacuri glaciare. Românii aleg și această destinație de vacanță.

Alte destinații preferate în acest an sunt cele de la munte, pe Valea Prahovei sau în munții Apuseni. Românii vor merge în cele mai frumoase locuri din țara noastră: Bran, Bușteni, Moeciu, Poiana Brașov, Râșnov, Sinaia.

Printre numeroasele destinații, se află și Delta Dunării, care iese în evidență prin frumusețile ei în fața turiștilor români și străini. Peisajul este spectacular, începând de la Dunărea Veche și până la Marea Neagră. În acest an, unitățile turistice din Delta Dunării își așteaptă turiștii, aceștia pot face rezervări încă de pe acum pentru vacanța de vară, sau chiar până în luna noiembrie. Există hoteluri și pensiuni de 3 stele în Delta Dunării, cum sunt cele de la Mila 23.

Litoralul Mării Negre va fi cu siguranță preferat de români, ca în fiecare an. În majoritatea stațiunilor de pe litoral deja s-au făcut rezervări la agențiile de turism. Românii vor să-și petreacă vacanța de vară la plajă, să se bucure de apa mării și de soare.

În acest an, turistul român nu mai este la fel de relaxat ca anul trecut, el a devenit mai pretențios și mai atent, pe fondul epidemiei de coronavirus. Probabil va evita călătoriile în grup și va prefera să meargă în vacanță cu mașina personală. Va fi atent ca aceasta să fie în stare perfectă de funcționare, să aibă cauciucuri bune, de marcă Thule, pentru vară și se va caza la hoteluri de 3 sau 4 stele, unde se respectă toate normativele decente pentru a minimiza riscul infectării de coronavirus.

După criza provocată de pandemia de coronavirus, românii își doresc foarte mult să călătorească și să plece în vacanță, dar sunt mult mai atenți la condițiile de cazare, la măsurile de igienă, față de alți ani.

×
Subiecte în articol: România vacanţă
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close