Antena 3 CNN Economic Cum alegi căruciorul - recomandări de la experții Nichiduță.ro (P)

Cum alegi căruciorul - recomandări de la experții Nichiduță.ro (P)

Cum alegi căruciorul - recomandări de la experții Nichiduță.ro (P)
13 Dec 2018   •   15:04

Una dintre primele griji din lunga listă cu care trebuie să se confrunte un viitor părinte se referă la alegerea unui cărucior potrivit pentru cel mic. Nu e o misiune tocmai ușoară, întrucât produsele disponibile pe piață sunt foarte diverse, prezintă caracteristici variate, iar numărul celor care oferă asemenea soluții este în continuă creștere.

Oricine știe că un carucior este un produs necesar, pentru că până când copilul va învăța să se țină bine pe propriile picioare acesta va reprezenta varianta ideală de transport. Căruciorul va fi folosit de regulă minim 12 luni, în unele cazuri acest produs reprezentând o necesitate chiar și dincolo de pragul de 36 de luni. Prin urmare, investiția într-un cărucior trebuie să fie una inspirată - specialiștii Nichiduta.ro oferă câteva recomandări în acest sens. Magazinul online este unul recunoscut pentru calitatea produselor pe care le pune la dispoziția celor interesați - articole pentru copii de toate vârstele.

Ce criterii trebuie să ai în vedere când alegi căruciorul?

Siguranța este probabil principalul aspect pe care îl vizează orice părinte. Căruciorul ales va trebui astfel să fixeze foarte bine copilul, fără ca acesta să fie expus riscului de a cădea în timp ce se agită ori se răsucește. Sunt de preferat astfel cărucioarele prevăzute cu centuri de siguranță ori hamuri cu sisteme de prindere în 5 puncte.

Fără margini și colțuri ascuțite, fără materiale care pot irita sau afecta în vreun fel copilul - acestea și nu numai reprezintă de asemenea aspecte de care un părinte responsabil trebuie să țină cont. Stabilitatea pe care o prezintă căruciorul este de asemenea importantă, întrucât nu este deloc recomandat unul care pare că tinde să se răstoarne atunci când este atașată spre exemplu o geantă de mâner.

Manevrabilitatea este o altă caracteristică ce trebuie avută în vedere. Roțile trebuie să permită deplasare ușoară, atât rectilinie cât și pluridirecțională, iar mânerul trebuie să poată fi folosit ușor. La capitolul manevrabilitate și mobilitate contează foarte mult și dacă este vorba despre un cărucior pliabil, ușor de transportat, ori unul de tip clasic - acesta din urmă va fi potrivit pentru plimbări, dar nu poate fi transportat atât de ușor.

Cât timp va fi folosit căruciorul? Deși răspunsul este destul de dificil, întrucât nu poate fi estimat timpul în care cel mic va reuși să se țină bine pe propriile picioare, părinții și viitorii părinți ar trebui să aibă în vedere și acest aspect. Piața este ofertantă din acest punct de vedere, oferind soluții pentru orice preferințe.

Ca exemplu, în cadrul magazinului online Nichiduta.ro cărucioarele cele mai complexe sunt 3 in 1 si pot fi utilizate o perioada mai îndelungată. O astfel de alegere este o recomandare și poate fi o soluție optimă de la naștere și chiar după ce copilul trece de vârsta de 3 ani.

Siguranță, stabilitate, adaptabilitate, mobilitate sporită - acestea ar fi, se pare, principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere părinții care urmează să achiziționeze un cărucior. Cei interesați pot consulta și ofertele magazinului online menționat, în care vor regăsi o gamă variată de produse care pot să mulțumească orice preferințe.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close