Antena 3 CNN Economic Cunoști toate caracteristicile aparatului de aer condiționat? Iată 3 funcții principale care te pot ajuta în orice situație!

Cunoști toate caracteristicile aparatului de aer condiționat? Iată 3 funcții principale care te pot ajuta în orice situație!

Aerul condiționat este un aparat esențial pentru orice casă, fiind indispensabil indiferent de încăperea în care este amplasat. Mai mult, reprezintă o achiziție extrem de utilă, mai ales în sezonul cald, când temperaturile sunt extrem de ridicate, însă nu multă lume cunoaște faptul că acesta vine la pachet cu o serie de caracteristici care îți sporesc confortul termic și ambiental.

Cunoști toate caracteristicile aparatului de aer condiționat? Iată 3 funcții principale care te pot ajuta în orice situație!
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2020   •   14:25

Descoperă 3 funcții principale ale aerului condiționat care te pot ajuta în orice situație!

1.Funcția de răcire

Funcția de răcire este cea mai cunoscută caracteristică a aerului condiționat, fiindcă are rolul de a optimiza temperatura din încăpere, mai ales în zilele toride de vară. Deseori, în exterior poate fi mult prea cald și, de aceea, singura soluție este să apelezi la un astfel de aparat. În plus, ai posibilitatea de a seta și intensitatea ventilării, conform preferințelor tale. 

Există numeroase alte programe secundare, precum SLEEP sau QUICK COOL, care pot schimba modul de funcționare de bază. Fie că vrei să-l utilizezi și pe timpul nopții, fie că dorești să răcești camera foarte rapid, te poți baza pe aceste funcții pentru a obține rezultatul dorit. Dacă nu ai idee ce model ar trebui să alegi, poți achiziționa un aer condiționat ieftin de la Dexo.ro, care, pe lângă funcționalitate, îți oferă și un foarte bun raport calitate-preț.

2.Funcția de încălzire

Deși cea mai cunoscută caracteristică a aparatului de aer condiționat este cea de răcire, nu strică să afli și câteva detalii despre cea de încălzire, care poate fi utilă în orice moment. Poți apela la ea pe timpul iernii, pentru a obține căldură într-un mod rapid și eficient sau o poți folosi la trecerea dintre anotimpuri, când sistemul general de încălzire încă nu este pus în funcțiune. 

Este o modalitate simplă de a genera imediat o creștere a temperaturii interioare. Însă, indiferent de modul în care folosești aerul condiționat, este important să ții cont de o serie de sfaturi utile, care te vor ajuta cu siguranță!

3.Funcția de dezumidificare

Nu multă lume știe că acest aparat are și calitatea de a influența în mod pozitiv nivelul de umiditate. Uneori, acesta poate fi mult prea ridicat și, de aceea, este bine să apelezi la o astfel de funcție care are rolul de a-l regla.

Totuși, ai grijă să nu exagerezi, fiindcă te poți confrunta cu un aer prea uscat, care le va dăuna organismului și, mai ales, mucoaselor de la nivelul capului (ochi, nas sau gât). Folosește cu măsură această caracteristică și menține un indice optim de umezeală într-o încăpere.

Prin urmare, nu ezita să achiziționezi un aer condiționat, pentru că te va ajuta în numeroase contexte! Secretul este să găsești un echilibru, ca să nu te afecteze din punct de vedere al sănătății. Nu face exces și utilizează-l doar când ai cu adevărat nevoie. Un astfel de aparat este extrem de necesar și nu trebuie să lipsească din casa ta!

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close