Antena 3 CNN Economic CUTREMUR. Ce despăgubiri pot primi proprietarii de locuinţe din România în cazul unui dezastru major produs de cutremur

CUTREMUR. Ce despăgubiri pot primi proprietarii de locuinţe din România în cazul unui dezastru major produs de cutremur

CUTREMUR. Ce despăgubiri pot primi proprietarii de locuinţe din România în cazul unui dezastru major produs de cutremur
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Oct 2018   •   03:55

CUTREMUR. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - PAID România simplifică procesul de despăgubire în cazul daunelor produse de cutremure datorită unui acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), informează PAID.

CUTREMUR. Prin urmare, în cazul în care asiguraţii au înregistrat daune ale locuinţei ca urmare a unui cutremur, nu vor mai trebui să solicite personal de la INCDFP documentul de confirmare a evenimentului ce trebuie inclus în dosarul de daună.

CUTREMUR. Până la începutul acestui an, asiguratul era obligat să solicite în scris, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, o adresă în care reprezentanţii INCDFP menţionau intensitatea macroseismică resimţită în localitatea în care este amplasat imobilul asigurat. Acest document trebuia inclus în dosarul de daună transmis către PAID România.

Mai mult de 45% din capacitatea de reasigurare a PAID România provine de la reasigurători cu rating AA, potrivit reprezentanţilor programului.

×
Subiecte în articol: dezastru cutremur
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close