Antena 3 Economic Daily Income. Soviani, despre reducerea TVA: Să arate Ponta şi ministrul kamikaze al Finanţelor, că e o măsură sustenabilă

Daily Income. Soviani, despre reducerea TVA: Să arate Ponta şi ministrul kamikaze al Finanţelor, că e o măsură sustenabilă

de M.Z.    |    07 Apr 2015   •   10:42

Analiştii economici sunt de părere că o relaxare fiscală este binevenită, făcând referire la măsura Guvernului de a reduce TVA, însă spun că această strategie trebuie bine gândită în prealabil.

 
"Când vrei sa făci o relaxare prea puţin gândită, dacă ar fi suficient gândită şi argumentată, nimeni nu poate fi împotriva relaxării fiscale, de ce la 24% la 20% şi nu de la 24% la 22% într-o primă fază şi, apoi, de la 22% la 20%? Să-mi arate domnul Ponta şi ministrul kamikaze pe care l-a numit al Finanţelor (Eugen Teodorovici - n.r.), că este sustenabilă o asemenea măsură", a spus analistul economic Radu Soviani, marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
Întrebat cum vede soluţia în acest caz, Soviani a răspuns: "ar trebui început cu stradă, şcoală şi spital. Este capabil statul să ofere la 24% stradă, şcoală şi spital?".

Guvernul va anunţa astăzi care din cotele TVA vor fi reduse. Fie va scădea taxa pe valoarea adăugată la alimente la 9%, fie va fi redusă pentru toate produsele de la 24% la 20%. 
 
Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici, au discutat cu Mugur Isărescu şi cu organismele internaţionale despre această măsură, care ar putea intra în vigoare din luna iunie. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close