Antena 3 CNN Economic Daily Income. TVA la alimente scade, cu cât se ieftineşte mâncarea

Daily Income. TVA la alimente scade, cu cât se ieftineşte mâncarea

Daily Income. TVA la alimente scade, cu cât se ieftineşte mâncarea
Sursa foto: Foto: VideoNews
08 Apr 2015   •   10:20
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că începând cu data de 1 iunie va fi redusă TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare dar şi toate băuturile nealcoolice. 
 
"Vreau să vă prezint dvs, colegilor şi opiniei publice, cum stăm după primul trimestru al anului 2015, ca execuţie bugetară. Anul trecut am avut venituri de 48 de miliarde de lei, bugetul aprobat de Parlament erea de 50, încasările au fost de 55. Pe trei luni de zile, vă rog să remarcaţi, fără să avem creşteri de taxe, ba din contră, dacă ne uităm la CAS. Sunt 5 miliarde de lei în plus, raportat la aceeaşi perioadă de anul trecut. Acum, reducerea TVA la 9%. Este o măsură sustenabilă. Avem banii respectivi. Costul este de 5 miliarde de RON, avem banii aceştia deja după primul trimestru, deci nu e vreo aventură. E foarte clar că ne permitem în acest moment această măsură."
 
Măsura a fost discutată în ediţia de miercuri a emisiunii "Daily Income", realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3, alături de antreprenorul Ilan Laufer. 
 
Laufer a explicat că măsura, eminamente de dreapta, adoptată de un guvern de stânga, reprezintă o premieră în România ultimilor 25 de ani. 
 
"Lucrul acesta agită foarte mult pe cei de dreapta, noul PNL, care e în opoziţie. Normal că această idee de relaxare fiscală este mai mult de dreapta şi atunci se simt dezaramţi cu propriile arme. Astfel trebuie să critice o măsură care este, de fapt, foarte binevenită. Ne dorim scăderea TVA de la 24% la 20% şi poate spre 18%, în viitor, ne dorim o scădere a TVA la alimente de la 24% la 9%, ceea ce ar stimula foarte mult consumul în România."
 
Laufer a adăugat că această măsură va avea beneficii şi pentru că va crea noi locuri de muncă.
 
"O scădere a acestei sume uriaşe de la 24% la 9% încurjează foarte mulţi dintre producătorii români care acţionează într-o zonă de evaziune să intre în fiscalizare. Se crează noi locuri de muncă."
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close