Antena 3 CNN Economic De astăzi, câştigurile la jocurile de noroc, impozitate în funcţie de suma obţinută

De astăzi, câştigurile la jocurile de noroc, impozitate în funcţie de suma obţinută

De astăzi, câştigurile la jocurile de noroc, impozitate în funcţie de suma obţinută
Sursa foto: Foto: strategygambl.atspace.eu
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   13:56

Câştigurile obţinute din jocurile de noroc se vor impozita, începând de astăzi, în funcţia de suma câştigată, cel mai mare impozit urmând să fie de 25% din câştig, potrivit unei OUG publicată în Monitorul oficial, informează unui comunicat remis presei.

 
Astfel, "veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc".
 
De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care depăşesc echivalentul a 15.000 euro se impozitează cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se taxează cu 25%, se arată în actul normativ.
 
"În consecinţă, a fost abrogată atât prevederea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, referitoare la venitul obţinut din jocuri de noroc neimpozabil la sursă (în cuantum de 600 lei), cât şi cea referitoare la impozitarea cumulată a veniturilor obţinute din jocuri de noroc (deoarece procentele de impozitare se aplică la întreaga valoare a câştigurilor)", potrivit comunicatului.
 
Totodată, prin noua ordonanţă de urgenţă a Guvernului care intră în vigoare de astăzi, apar noi prevederi referitoare la veniturile obţinute din jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker.
 
"Începând cu data de 13.02.2015, nu vor mai fi impozitate la sursă câştigurile obţinute la orice tip de loz comercializat de CNLR-SA, achitându-se astfel câştigătorului valoarea  înscrisă pe loz în rubrica aferentă câştigului, fără a i se mai reţine impozit", potrivit actului normativ.
 
Până acum, legislaţia prevedea că veniturile din jocuri de noroc se impuneau, prin reţinere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calcula la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator. 
 

×
Subiecte în articol: impozit jocuri de noroc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close