Antena 3 CNN Economic Decizie importantă pentru românii cu credite în franci. O instanță a decis echilibrarea cursului valutar

Decizie importantă pentru românii cu credite în franci. O instanță a decis echilibrarea cursului valutar

Decizie importantă pentru românii cu credite în franci. O instanță a decis echilibrarea cursului valutar
24 Feb 2017   •   09:11

Decizie în premieră a unei instanţe din România în cazul creditelor în franci elveţieni. Judecătorii au decis echilibrarea cursului valutar, astfel încât banca şi datornicul să împartă povara. Verdictul le-ar putea da speranţă şi celor împrumutaţi în alte valute.

Decizia instanţei aduce cursul valutar la un echilibru care împarte povara între împrumutat şi bancă.

Atunci când clientul a luat creditul, cursul francului elveţian era de 1,8 lei. intre timp, cursul a sarit la 4,2 lei. Printr-o formula, instanta a decis ca ratele viitoare sa fie platite la un curs de 3 lei pe franc, iar orice a platit clientul peste acest curs de-a lungul timpului sa ii fie returnat.

Reprezentanţii băncii au transmis că vor ataca decizia judecătorului. Aproape 700 de mii de români au întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la împrumuturi.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu, detaliile din spatele acestei decizii:

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close