Antena 3 CNN Economic Comisarul european pentru economie: "Vom avea o recesiune în această iarnă"

Comisarul european pentru economie: "Vom avea o recesiune în această iarnă"

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Comisarul european pentru economie: "Vom avea o recesiune în această iarnă"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    06 Dec 2022   •   22:16

"Vom avea o recesiune în această iarnă", le-a spus Gentiloni jurnaliştilor, informează Reuters.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani în contextul în care Rusia a redus livrările de gaze ca reacţie la sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Explozia inflaţiei a intensificat o criză a costului vieţii, aducând economiile europene în pragul recesiunii.

Conform celor mai recente date publicate luna trecută de Eurostat, economia zonei euro a încetinit semnificativ în trimestrul al treilea, când a înregistrat un avans de doar 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, după o creştere de 0,8% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă recesiune în România: ”Trebuie să fim prevăzători!”

Produsul Intern Brut al UE a înregistrat o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, ţările membre cu cel mai puternic avans fiind România şi Cipru, ambele cu o creştere de 1,3%. În ritm anual, Produsul Intern Brut în Uniunea Europeană a crescut cu 2,4%. În acest caz, ţările membre cu cele mai puternice creşteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) şi România (4,7%).

Paolo Gentiloni a mai spus luni că mai sunt necesare câteva luni de discuţii pentru reformarea regulilor bugetare ale UE, în ideea de a da o marjă de manevră mai mare statelor membre în ceea ce priveşte investiţiile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: recesiune comisar Paolo Gentiloni
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close