FMI: Redresarea zonei euro nu este suficient de solidă

de A.M    |    20 Iun 2014   •   09:16
FMI: Redresarea zonei euro nu este suficient de solidă
Redresarea zonei euro nu este suficient de solidă, a avertizat, joi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, la reuniunea de la Luxemburg a Eurogrupului, transmite AGERPRES.
Însă, verificarea calității activelor instituțiilor financiare din zona euro de către Banca Centrală Europeană arată semne de progres, a apreciat oficialul FMI.

''Acțiunile politice puternice au fixat fundațiile redresării economiei'', a afirmat Christine Lagarde.

Totuși, oficialul FMI a adăugat că redresarea nu este robustă și activitatea economică în zona euro încă este sub nivelul de dinaintea crizei. Unele state, printre care Germania și Franța, au revenit la acele niveluri, dar zona euro pe ansamblu încă nu.

Este necesară o creștere economică mai ridicată pentru a reduce șomajul și datoria, a explicat directorul general al FMI.

În 5 iunie, BCE a redus estimările privind ritmul de creștere al Produsului Intern Brut al zonei euro. Astfel, BCE prognozează că economia zonei euro va înregistra în acest an un avans de un procent, mai puțin decât creșterea de 1,2% preconizată în urmă cu trei luni, dar va accelera la 1,7% în 2015, puțin mai bine decât prognozele anterioare, care vorbeau de o creștere de 1,5%.Parteneri
x close