Antena 3 CNN Economic Grecia a primit un nou ajutor de un miliard de euro

Grecia a primit un nou ajutor de un miliard de euro

Grecia a primit un nou ajutor de un miliard de euro
de M.T.    |    13 Aug 2014   •   19:59

Consiliul director al Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) a aprobat, miercuri, eliberarea unei tranşe de un miliard de euro către Grecia, informează AFP, citată de Agerpres.

Ajutorul primit de Grecia face parte din programul de asistenţă convenit de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Eliberarea acestei tranşe a fost aprobată după ce autorităţile de la Atena au adoptat anumite reforme pentru asanarea economiei şi reducerea cheltuielilor publice, reforme cerute în primăvară de creditorii internaţionali ai Greciei.

EFSF precizează că, incluzând şi ajutorul vărsat astăzi, asistenţa sa financiară totală oferită Greciei a ajuns la 141,8 miliarde de euro. EFSF mai are de eliberat doar 1,8 miliarde de euro, după care cel de al doilea program de asistenţă financiară pentru Grecia va lua sfârşit, în ceea ce priveşte zona euro.

În schimb, Fondul Monetar Internaţional va rămâne angajat financiar faţă de Grecia până în anul 2016.

Sub asistenţa financiară a UE şi FMI, de la izbucnirea crizei datoriilor în 2010, Grecia a beneficiat până acum de două programe de împrumuturi, în valoare cumulată de 240 de miliarde de euro.

Pentru a beneficia însă de aceste credite, Grecia a trebuit să se supună odată la trei luni la un examen al conturilor sale şi a politicii sale economice.

×
Subiecte în articol: Grecia zona euro FMI UE ajutor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close