Antena 3 CNN Economic Imobiliare Criza a dus preţul garsonierelor sub 40.000 de euro. Tendinţa de scădere va continua

Criza a dus preţul garsonierelor sub 40.000 de euro. Tendinţa de scădere va continua

Criza a dus preţul garsonierelor sub 40.000 de euro. Tendinţa de scădere va continua
18 Dec 2008   •   08:09

Criza imobiliară se extinde, iar preţul locuinţelor vechi a scăzut cu 20-30% în ultimele luni. Criza creditelor ipotecare a obligat proprietarii să mai lase din preţ. Dacă BNR nu modifică normele, este de aşteptat ca preţurile să meargă şi mai în jos, susţin analiştii imobiliari, citaţi de Cotidianul.
Astfel că unele garsoniere de la periferia capitalei care erau cotate la 55.000 de euro, au ajuns acum la 35.000-40.000 de euro.
Valoarea este valabilă pentru garsoniere dn cartiere precum Militari, Drumul Găzarului, Şoseaua Giurgiului sau Rahova, dar şi unele zone mărginaşe din cartierul Titan. În intervalul de preţ 40.000-45.000 de euro se pot găsi garsoniere în zone precum Pantelimon, Berceni sau Titan, în vreme ce în Crângaşi sau Drumul Taberei preţurile sunt de peste 45.000 de euro.
În cazul apartamentelor de două camere, în zone bune precum Drumul Taberei, Titan sau Berceni, apartamente confort unu au preţuri de 55.000 - 70.000 de euro, în funcţie de zonă şi îmbunătăţiro, în scădere de la costuri de peste 80 de mii. Analiştii imobiliari consideră că situaţia înregistrată este normală, din cauza lipsei creditării, ce a eliminat cererea. Situaţia este de aşteptat să ducă la preţuri şi mai mici, dacă piaţa creditării nu îşi revine.
?Dacă preţurile vor scădea prea mult, atunci apartamentele vor deveni tentante pentru investitori. Cred că în momentul în care se va ajunge la 700 de euro pe metrul pătrat util, atunci acestea vor deveni ţintă de investiţii?, spune Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.
De asemenea, specialişti bancari apreciau că ?putem asista anul viitor la o scădere chiar mai dură a preţurilor apartamentelor, dar acest lucru depinde de mai mulţi factori".
Totuşi, este posibil ca chiriile să stagneze anul viitor.
Previziunile specialiştilor imobiliari mai arată că preţurile terenurilor agricole ar putea scădea cu peste 10%, iar chiriile spaţiilor de birouri vor înregistra un declin cu până la 10%. O reaşezare este aşteptată spre sfârşitul anului viitor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close