Antena 3 CNN Economic Impozitele românilor vor fi majorate! Decizia stă în mâinile primarilor

Impozitele românilor vor fi majorate! Decizia stă în mâinile primarilor

Răsturnare de situație. Impozitele pe proprietate ar putea sa crească de anul viitor.

Impozitele românilor vor fi majorate! Decizia stă în mâinile primarilor
de Laura Dinu    |    15 Noi 2022   •   14:29

Impozitele pe proprietate ar putea sa crească de anul viitor cu rata inflației din 2021, adică cu 5 procente.  

Deși coaliția a dat asigurări că nu vor fi majorări și că vor corecta mărirea cu mai mult de 50% facută în Senatul României, acum decizia e în mâna primarilor.   

”Indiferent ce a vrut ordonanța, sau ce a trecut de Senat, astăzi, de Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților nu va trece o majorare a taxelor locale. Forma care va fi adoptată în baza amendamentelor depuse de PSD, PNL, UDMR, de coaliție în general, va elimina acele majorări cu 50%, va proroga intrarea în vigoare a acelei baze de date a notarilor din România, până în 2025 cel puțin, urmând ca până atunci să identificăm eventuale lacune ale acestei forme a Ordonanței sau a legii de adoptare a Ordonanței. 

Pe de altă parte, din 2025 sau din 2026, sau oricând vom fi pregătiți să o facem, să considerăm că este normal ca un imobil din centrul capitalei, care poate costa câteva milioane de euro, să aibă un impozit pe clădire de câteva sute de lei pe an, mie nu mi se pare normal. 

Dar astăzi, de comisia de buget din Camera Deputaților, vor fi eliminate toate creșterile de impozite de anul viitor”, a explicat liderul PSD, Alfred Simonis. 

Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați, reprezentant PSD, a explicat la Antena 3 care este situația în acest moment și de ce această decizie stă în mâna edililor.  

”Aceasta ajustare cu rata inflației este una legală. Se face în fiecare an. Taxele și impozitele pentru anul viitor se vor ajusta cu 5,1%, care este rata inflației de pe 2021. Cel mai probabil, în 2022, se va face conform legii, o ajustare cu rata inflației aferentă anului 2022. Am spus-o de la bun început că oricum taxele și impozitele cresc datorită unei inflații mari, era absolut nefiresc și nejust vizavi de cetățeni să venim în fața lor și să spunem că venim cu o creștere de 50%, în condițiile de piață actuale. 

Dacă cineva ar fi vrut să facă o dreptate, ar fi trebuit să fie făcută la un moment în care România era pe creștere economică, nu aveam criză din punct de vedere energetic, nu aveam creșterile acestea de prețuri nebunești, deci mie mi se pare decizia corectă”, a explicat Ionuț Pucheanu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: impozite
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close