Antena 3 CNN Economic INCOME: Evaziunea la carne, greu de controlat. Reducerea TVA ar putea stopa evaziunea

INCOME: Evaziunea la carne, greu de controlat. Reducerea TVA ar putea stopa evaziunea

INCOME: Evaziunea la carne, greu de controlat. Reducerea TVA ar putea stopa evaziunea
Sursa foto: Foto: VideoNews
31 Ian 2015   •   14:07
Evaziunea fiscala totala în România a ajuns la peste 20 miliarde de euro, peste 16 miliarde provenind doar din taxa pe valoare adaugata. Reprezentanţii industriei carnii sus'in ca în acest sector foarte putin din TVA-ul datorat ajunge sa fie virat la buget. Efortul autoritaţilor de a stopa fenomenul pare însa insuficient.
 
Suprataxarea este una din cauzele care duce la înflorirea evaziunii. 
 
O alta problema semnalata de industrie este cea a concurenţei neloiale. Din lacomie, mulţi procesatori nu mai ţin cont de standardele de calitate. Românii nu au deprins pe deplin abilitatea de a se informa, de a citi etichetele produselor. Iar cele frumos ambalate sunt adevarate pericole pentru sanatate. 
 
Consumatorii ştiu, de principiu, ca E-urile sunt nocive, dar nimic mai mult. Deşi pare surprinzator, nu toate E-urile sunt daunatoare. Totuşi, pentru siguanţa, nutriţioniştii recomanda sa ne preparam mâncarea în casă.
 
De curând, Asociaţia Naţionala Pentru Protecţia Consumatorilor a realizat un studiu pe 5 produse de tip şuncă de Praga care se regăsesc în magazinele din România. Datele arată că 40% dintre produsele existente conţin nu mai puţin de 8 E-uri, în timp ce doar 20% din şunca de Praga are în compoţizie doar două E-uri. 
 

×
Subiecte în articol: evaziune carne TVA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close