Antena 3 CNN Economic Lista neagră ANAF 2022 | Cum afli dacă lucrezi la o companie cu datorii

Lista neagră ANAF 2022 | Cum afli dacă lucrezi la o companie cu datorii

Lista neagră ANAF 2022. Companiile care nu și-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în trimestrul I din anul 2022 sunt puse pe ”lista neagră” a ANAF. Iată cum afli dacă firma în care lucrezi are datorii sau urmează să dea faliment.

Lista neagră ANAF 2022 | Cum afli dacă lucrezi la o companie cu datorii
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    27 Apr 2022   •   13:11

Lista neagră ANAF 2022 este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Lista neagră ANAF 2022. Cum afli dacă lucrezi la o companie cu datorii

Potrivit Art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, ”(1) Organele fiscale au obligația de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice și juridice care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații.

(2) Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare și cuprinde obligațiile fiscale restante la sfârșitul trimestrului și neachitate la data publicării listei, al căror plafon se stabilește astfel:

a) în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin ordin al președintelui A.N.A.F.;

b) în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotărâre a consiliului local”.

Conform modificărilor şi completărilor ulterioare, ”nu fac obiectul publicării potrivit pct. 1 obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane: a) 100.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; b) 50.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; c) 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere; d) 1.500 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”.

Lista neagră ANAF 2022 poate fi consultată AICI

Pentru a căuta pe listă o anumită companie este necesar să scrieți în câmpul ”Denumire” din josul paginii, apoi să scrieți în următorul câmp codul format din litere si cifre care vă este afișat.

După ce ne-am uitat puțin pe lista neagră ANAF 2022, am găsit printre companiile cu datorii și firma Drumuri și Poduri Județene Cluj, care apare cu o valoare totală de obligații fiscale neachitate de peste 2.300.000 de lei.

Tot pe lista neagră ANAF 2022 am găsit și compania Ursus, cu datorii de peste 250.000 de lei.

×
Subiecte în articol: lista neagră ANAF 2022 companie datorii
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close