Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu, după ce rata inflaţiei a scăzut la o singură cifră: "Iată că măsurile noastre au avut succes”

Marcel Ciolacu, după ce rata inflaţiei a scăzut la o singură cifră: "Iată că măsurile noastre au avut succes”

Premierul Marcel Ciolacu susține că măsurile Guvernului de luptă contra inflației au avut succes, după ce INS a anunțat vineri că inflația anuală a coborât la 9,4%.

Marcel Ciolacu, după ce rata inflaţiei a scăzut la o singură cifră: "Iată că măsurile noastre au avut succes”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   10:14

"INS confirmă oficial că inflația a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a prețurilor la energie și gaze, criza energetică și războiul au împins inflația până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflației au avut succes”, susține premierul.

Marcel Ciolacu arată că Guvernul s-a angajat că va coopera cu BNR în lupta cu creșterea prețurilor și că va reface puterea de cumpărare a românilor și competitivitatea companiilor strategice din economie și a IMM-urilor care produc în România.

Citeşte şi: Rata inflaţiei a scăzut la 9,4% în iulie 2023. Alimentele de bază care s-au scumpit cel mai mult

"Schema de plafonare / reglementare la energie și gaze, măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, precum și pachetele consistente de stimulare economică și investiții publice sunt doar câteva măsuri gândite și implementate în lupta cu prețurile si reducerea importurilor.

Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare – reducerea inflației la nivelul de 8% până în decembrie 2023”, spune Ciolacu.

Acesta transmite că obiectivul final al politicilor economice promovate de Guvern este creșterea nivelului de trai al populației, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu prețurile și producție, investiții și creare de locuri de muncă plătite decent aici, în România.

×
Subiecte în articol: rata inflatie preturi Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close