Antena 3 CNN Economic Maria Grapini: Aducerea unui număr cât mai mare de turişti chinezi şi o platformă pentru IMM-uri între România şi China, printre obiectivele premierului chinez

Maria Grapini: Aducerea unui număr cât mai mare de turişti chinezi şi o platformă pentru IMM-uri între România şi China, printre obiectivele premierului chinez

Maria Grapini: Aducerea unui număr cât mai mare de turişti chinezi şi o platformă pentru IMM-uri între România şi China, printre obiectivele premierului chinez
de M.T.    |    26 Noi 2013   •   21:34

Aducerea unui număr cât mai mare de turişti chinezi şi o platformă pentru IMM-uri între România şi China sunt două dintre obiectivele premierului chinez Li Keqiang, a afirmat ministrul delegat pentru Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, în cadrul emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

În opinia Mariei Grapini, faptul că Forumul economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est s-a desfăşurat la Bucureşti este „un câştig pe care nu poate nimeni să-l conteste”.

De asemenea, ministrul delegat a precizat că „au fost discutate lucruri concrete şi s-a văzut foarte clar care e politica regională”.

„Premierul chinez a specficat foarte clar, cu subiect şi preicat, că obiectivul este aducerea unui număr cât mai mare de turişti chinezi în această regiune. China este pe primul loc în lume din punct de vedere al numărului de turişti, potrivit unei statistici a Organizaţiei Mondiale a Turismului”, a spus Maria Grapini.

„Un alt aspect promovat de premierul chinez este crearea unei platforme între China şi această regiune pentru IMM-uri. China e o ţară mare, dar şi acolo sunt 99% IMM-uri. Noi avem 700.000, ei au 43 de milioane”, a adăugat ministrul.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini China Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close