Antena 3 CNN Economic "Unde găsesc fraieri, eu mă bag!" | Înregistrare incendiară cu Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV

"Unde găsesc fraieri, eu mă bag!" | Înregistrare incendiară cu Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV

Maricel Păcuraru, patronul postului tv Realitatea Plus, surprinde cu o nouă înregistrare audio. O discuție din sediul companiei Romprest arată cum evoluează conflictul pentru banii publici generați de contractele cu statul ale gigantului din salubritate.

"Unde găsesc fraieri, eu mă bag!" | Înregistrare incendiară cu Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2023   •   12:55

Interlocutorul lui Păcuraru este Bogdan Adimi, director Romprest. Cei doi se află pe poziții adverse în companie, iar dialogul lor a avut loc pe 4 septembrie, la o ședință AGA, unde Păcuraru a venit însoțit de avocatul său.

Patronul Realitatea urmărea atunci să-și încaseze dividendele, dar s-a lovit de refuzul partenerilor săi, care au preferat să țină banii în companie, potrivit Capital.

Subiectul contrelor înregistrate audio dintre Păcuraru și Adimi vizează metoda prin care primul a obținut acțiunile Romprest: în aprilie 2020, fiul lui Maricel (Paul Păcuraru) a cumpărat cu doar 100 de dolari canadieni firma care deține 42,69% din Romprest (Detaco Ltd din Canada).

Vânzătorul entității, adică fiul fondatorului Romprest (Florian Walter, decedat în 2019), o ofertase cu un an înainte la 15 milioane de euro. 

„Am făcut-o pentru că pot!”, se răstește Păcuraru în înregistrare.

Niciunul dintre acționarii Romprest nu deține azi majoritatea simplă: familia Păcuraru controlează 42,69 %, iar medicul Mihai Dracea, cunoscut și în domeniul echipamentelor sanitare, are 43,76 %.

Arbitru este guvernul, prin Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care deține 10% din Romprest și este anchetată acum de procurorii DNA în dosarul duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni.

Conducerea executivă a Romprest este asigurată prin intermediul directorului Bogdan Adimi.

Maricel Păcuraru a fost tras pe bandă în timp ce le spunea rivalilor din Romprest: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” Detalii, aici: https://tinyurl.com/ycbfv6mp

Totodată, Captura a investigat recent tentativele lui Maricel Păcuraru de preluare ostilă a unor publicații importante, împreună cu propagandiști notorii ai Rusiei. Detalii, aici: https://tinyurl.com/ytu3y336 “Unde găsesc fraieri, eu mă bag!”

×
Subiecte în articol: Marcel Pacurariu Romprest
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close