Antena 3 CNN Economic Ilan Laufer: Taxele care nu pot fi achitate online vor fi anulate. Ce plăți se mai reduc în 2018

Ilan Laufer: Taxele care nu pot fi achitate online vor fi anulate. Ce plăți se mai reduc în 2018

Ilan Laufer: Taxele care nu pot fi achitate online vor fi anulate. Ce plăți se mai reduc în 2018
de M.Z.    |    28 Apr 2017   •   10:34

Taxele care nu pot fi achitate online nu vor mai fi plătite deloc, iar până pe 2 decembrie 2018, toate plăţile către stat ar urma să fie făcute online, a anunțat, vineri, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, la Antena 3.

”Ne dorim să scăpăm de acele cozi. Există, și lucrul acesta este prevăzut în programul de guvernare, că ne dorim până pe data de 2 decembrie 2018, românii să nu mai stea la coadă la ghișee. Toate taxele vor fi achitate online. Cele care nu vor putea fi achitate online nu vor mai fi plătite deloc”, a declarat secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, vineri, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Mai mult, autoritățile intenționează să reducă taxele și să ajungă în 2018 la 50 de taxe fiscale și nefiscale.

”Până la începutul anului 2018, urmează să rămână doar 50 de taxe, după tăierea celor 102. Deci, totalul numărului de taxe în România trebuie să scadă încă o dată”, a precizat Laufer. 

Alte taxe care se vor modifica în 2018, potrivit oficialului sunt impozitul pe profit, de la 16% la 10% și impozitul pe venit, pentru cei cu venituri mai mici de 2.000 de lei, să ajungă la zero.

Totodată, Ilan Laufer a mai spus că se dorește și înființarea unui cod economic.

×
Subiecte în articol: previziuni ilan laufer taxe
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close