Antena 3 Economic Nicu Marcu, ASF: "E important ca angajatorii să aibă facilități fiscale, ca să ofere angajaților pensii ocupaţionale"

Nicu Marcu, ASF: "E important ca angajatorii să aibă facilități fiscale, ca să ofere angajaților pensii ocupaţionale"

de Georgiana Adam    |    19 Mai 2021   •   15:48
Nicu Marcu, ASF: "E important ca angajatorii să aibă facilități fiscale, ca să ofere angajaților pensii ocupaţionale" Agerpres

Pensiile ocupaționale ar trebui să reprezinte un beneficiu important, atât pentru angajați, cât şi pentru angajatori, spune Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

"Este important ca angajatorii să beneficieze de facilități fiscale, pentru a fi stimulați să ofere angajaților acest tip de pensie", mai spune Nicu Marcu.

Marcu: Pensiile ocupaționale, o sursă suplimentară de venit la retragerea din activitatea profesională

Pensiile ocupaționale au rolul de a asigura, alături de pensiile private și de cele facultative, o sursă suplimentară de venit în momentul retragerii din activitatea profesională, care să completeze pensia acordată de sistemul public.

Şeful ASF spune că economisirea pe termen lung, prin sistemul de pensii private, este un principiu sănătos care poate diminua din presiunea resimțită de sistemul public de pensii.

La începutul anului 2020, preşedintele Klaus Iohannis promulga legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale, precum şi stabilirea schemei de pensii ocupaţionale, potrivit financialintelligence.ro.

Legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale, promulgată

Fondul de pensii ocupaționale nu se poate realiza dacă nu se atinge un număr minim de 100 de participanți pe fond. 

Totuşi, un angajator care are mai puțini angajați poate să propună o schemă proprie de pensii ocupaționale care să facă parte dintr-un fond constituit de mai mulți angajatori care se gândesc să ofere această falicilitate.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close