Antena 3 CNN Economic Noi produse de bază, introduse pe lista celor cu preț redus | Plafonarea adaosului comercial la alimente se extinde cu trei luni

Noi produse de bază, introduse pe lista celor cu preț redus | Plafonarea adaosului comercial la alimente se extinde cu trei luni

Adaosul comercial al alimentele de bază va fi plafonat pentru încă trei luni, iar lista de alimente va fi extinsă, a anunțat marți Ministerul Agriculturii.

Noi produse de bază, introduse pe lista celor cu preț redus | Plafonarea adaosului comercial la alimente se extinde cu trei luni
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    17 Oct 2023   •   16:44

"Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă.", a precizat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

"În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a mai anunțat acesta.

Acesta a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază precum și extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare.

Propunerile făcute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori și comercianți, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparență, avizare si adoptare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close