Antena 3 CNN Economic (P) Vine toamna, bine-mi pare?

(P) Vine toamna, bine-mi pare?

(P) Vine toamna, bine-mi pare?
05 Noi 2013   •   10:32
Da, e adevarat, nu e un refren pe care sa il fi auzit pana acum – cele cu soarele, vara, escapade la marea si zile senine cand totul e perfeeeect cu sau fara cineva sunt mult mai intalnite si au mai multi fani. Poate pentru ca toamna este anotimpul asociat in general unor nuante din paleta emotionala mai putin optimiste si mai degraba “emo” decat generatoare de energii pozitive. Mai ales cand trecerea de la culori pastelate la cele ruginii se face relativ brusc si destul de drastic, asa cum a fost cazul si la noi in ultimele zile, si fizicul si psihicul percep resimt destul de pregnant schimbarile. Cu toate acestea, sunt persoane care fie din optimism incurabil, fie congenital vad in venirea toamnei schimbari binevenite si apreciaza efectele acestora.

De ce sa ne placa toamna? Halloween si Oktoberfest pentru petrecareti, scoala a inceput dar examenele sunt departe, plimbari romantice pe alei de parc acoperite cu covor de frunze multicolore, rasfatul unei cafele fierbinti sorbite in pat, in fata televizorului si sub plapluma in primele ore ale diminetii reci, must, reduceri de toamna, vreme perfecta pentru calatorii si vreme de schimbari… Sigur, este in natura umana sa ne dorim din cand in cand cate o schimbare, la fel de mult cu avem nevoie de stabilitate si predictibilitate. Statistic, aceste schimbari sunt legate de obicei fie stilul personal (vestimentatie), fie de lucruri care ne sunt apropiate zi cu zi, cele mai “afectate” fiind obiectele decorative din casa sau elementele de mobilier. Expertii in design interior recomanda sa nu evitati aducerea culorilor atat de diverse ale toamnei in interiorul caminului, mai ales daca luati in calcul suplimentarea accesoriilor in locuinta sau achizitionarea de noi piese de mobilier. Se pare ca majoritatea iau in considerare acest anotimp pentru acest gen de investitii, poate pentru ca vara bugetele familiei se duc pe vacante, calatorii si iarna temperaturile nu invita la plimbari si cautati, decat doar pentru alergatura legata de sarbatorile de iarna.

Care sunt tendintele toamnei, si dupa ce sa ne mai uitam prin magazine si sa si aducem acasa, daca ne tin buzunarele:


  • Accesorii pentru luat masa: se poarta ceramica cu imprimeuri haioase, in genul cadourilor amuzante de la shop-urile de profil, in contrast cu obiectele mai pretentioase, precum accesoriile pentru vin, care sunt si ele prezente sub diverse forma in magazinele cu specific home & living.
     
  • Decoratiunile inspirate de, sau din natura. Fie ca este vorba despre o rama din lemn de stejar, sau un cos de nuiele impletite gata sa fie umplut cu fructe, aduc un plus de caldura caminului dumneavoastra.
     
  • Piese de mobilier din lemn, si/ sau cu tapiteria vopsita in culori de sezon. Chiar daca exista mai multe materiale dintre cale o firma specializata, precum VREAUMOBILA.RO poate selectiona produse pentru un catalog de gen, lemnul ramane un simbol al elegantei si o alegere frecventa. Fie ca este vorba despre un fotoliu elegant sau o masa pentru bucatarie, doritorul are de-a face acum cu o intrega avalansa de modele, unele foarte accesibile si ca pret, si nu numai. Firmele serioase precum cei de aici despre care vorbeam mai sus iti trimit specialisti acasa, pentru masuratori, apoi livreaza produsul ales conform specificatiilor dorite – tot ce ai de facut este sa dai un telefon (021 330 94 37) sau un email la [email protected], si proiectul tau personal ia nastere.
     
  • Ca si cromatica, galbenul si nuantele din spectrul apropiat joaca un rol foarte important. Se armonizeaza foarte bine cu culorile de afara, iar in sezon de toamna aduce un echilibru de caldura si de optimism.
     
  • ×
    Parteneri
    Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
    x close