Antena 3 CNN Economic Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată. Ce va însemna asta pentru români

Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată. Ce va însemna asta pentru români

Vine noua bombă de la pensii! După discuțiile cu premierul Ciucă, reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat cer creșterea contribuției la pilonul 2 cu 0,5% de la anul și încă 0,5% în 2024.

Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată. Ce va însemna asta pentru români
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    09 Feb 2022   •   13:25

Deocamdată nu știm dacă asta va însemna să dăm bani suplimentari la pensii sau statul va scădea contribuția la PILONUL 1 pentru a nu se simți diferența.

”Am fost foarte plăcut surprinși că și domnul prim-ministru și aparatul său de lucru cunoșteau foarte multe aspecte relevante dintre cele pe care le-am prezentat. Am avut o discuție foarte bună, trei teme centrale de discuție, care urmăresc programul PNRR și jalonul de îndeplinit în acestă perioadă, respectiv creșterea contributiei la pilonul 2 la 4,75% din venituri potrivit atât jalonului PNRR cât și strategiei fiscal-bugetare. 

Propunerea noastră pentru un efort bugetar ușor de făcut pentru guvern, contribuția să crească cu jumătate de procent în fiecare dintre cei doi ani rămași până în 2024”, a declarat Mihai Bobocea, președintele Asociației Pensiilor Administrate Privat

×
Subiecte în articol: pensii pilon 2
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close