Antena 3 CNN Economic Ponta vrea impozit specific pentru turism

Ponta vrea impozit specific pentru turism

Ponta vrea impozit specific pentru turism
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Aug 2015   •   20:26

Premierul Victor Ponta spune că sprijină introducerea impozitului specific pentru turism, dacă acesta va duce la o "debirocratizare şi la taxe mai simplu de plătit", în timp ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vorbeşte despre posibilitatea introducerii impozitului de la 1 ianuarie 2016. 

 
"S-a tot încercat introducerea impozitului specific pentru turism, un impozit care să însemne proceduri mult mai simple şi să însemne controale mai puţine şi competiţie mai clară şi servicii mai bune pentru turiştii care beneficiază. Din punctul nostru de vedere, proiectul, care se va depune ca iniţiativă parlamentară, dacă respectă ceea ce am discutat şi anume plafonul acela de 5 milioane de euro cifra de afaceri, nu cum apăruse la un moment, 50 sau 75, era exagerat şi nu era o practică europeană şi dacă asta duce la debirocratizare şi taxe mai simplu de plătit, sigur că îl sprijinim", a declarat Victor Ponta, vineri, la Mamaia. 
 
El a precizat că prin introducerea acestui impozit hotelierii vor achita o sumă fixă. 
 
"Înseamnă că nu mai plăteşti celelalte taxe ca o societate obişnuită, ci ai nişte criterii simple şi clare. Plăteşti o sumă fixă şi dacă eşti bun, faci profit mai mare, dacă nu eşti bun, ieşi de pe piaţă", a explicat premierul.
 
Oana Florea, reprezentant FACIAS Bruxelles, a spus că această măsură înlătură evaziunea fiscală, iar suma se va plăti indiferent dacă firma este sau nu pe profit.
 
"E o sumă fixă pe care o dai la stat, indiferent dacă tu eşti pe profit sau nu. Şi înlătură evaziunea", a spus Oana Florea, de la FACIAS, vineri, al emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta impozit turism Subiectiv
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close