Antena 3 CNN Economic Prețurile internaționale la alimente ar putea să crească cu până la 20% ca urmare a războiului din Ucraina

Prețurile internaționale la alimente ar putea să crească cu până la 20% ca urmare a războiului din Ucraina

Prețurile la alimente și îngrășământ ar putea să crească cu până la 20% ca urmare a războiului din Ucraina, anunţă Organizația pentru Alimente și Agricultură (FAO) din cadrul ONU.

Prețurile internaționale la alimente ar putea să crească cu până la 20% ca urmare a războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    11 Mar 2022   •   19:41

Organizația pentru Alimente și Agricultură spune că nu este clar dacă Ucraina va mai putea să aibă recolte în acest an, dacă războiul se întinde pe o perioadă mai lungă.

Conform Organizației, Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, iar Ucraina este al cincilea cel mai mare. Împreună, cele două țări au 19% din producția mondială de orz, 14% din cea de grâu și 4% din cea de porumb.

Indicele de preț la alimente al FAO a atins un vârf în februarie și este foarte probabil că va crește și mai mult în lunile care urmează  în condițiile în care consecințele conflictul din Ucraina vor afecta lumea.

Conform Organizației, doar o parte din scăderile de exporturi din Rusia și Ucraina vor putea fi acoperite din exporturile altor țări.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru agricultorii ucraineni: "Trebuie să însămânţăm peste tot"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri agricultorilor din ţara sa ca în pofida invaziei ruse să facă eforturi pentru a menţine nivelul producţiei de cereale.

''În toată ţara (...), primăvara aceasta, la fel ca în fiecare primăvară, trebuie să însămânţăm peste tot - cât mai mult posibil'', a subliniat Zelenski într-un mesaj video.

''Totul depinde de oameni, pentru că aici este vorba despre viaţă'', a insistat preşedintele ucrainean.

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close