Antena 3 Economic România e codașa UE la încasarea TVA

România e codașa UE la încasarea TVA

29 Sep 2017   •   09:55
România e codașa UE la încasarea TVA
Sursa foto: FOTO: Pixabay

România a reuşit performanţa să fie din nou pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

De această data, este vorba despre incasarea Taxei pe valoarea adaugată.

Un raport al Comisiei Europene arată că în 2016, România a fost statul european cu mai slabă performanţă la încasarea TVA, cu un deficit de 7,66 miliarde de euro.

Ţara noastră a fost urmată în clasamentul deficitelor de Slovacia si Grecia. 

În acest context, Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a  afirmat că:

„Statele membre nu ar trebui să accepte astfel de pierderi șocante de venituri din TVA. Deși Comisia sprijină eforturile de îmbunătățire a colectării la nivelul întregii UE, normele actuale privind TVA datează din 1993 și sunt depășite. Vom propune în curând modernizarea normelor care reglementează TVA în cadrul vânzărilor transfrontaliere. Reforma noastră va contribui la reducerea fraudei transfrontaliere în domeniul TVA cu 80% și la întoarcerea unor sume deosebit de necesare în conturile statelor membre", a declarat acesta.

În luna octombrie, Comisia Europeană va prezenta propuneri pentru cea mai ambițioasă actualizare a normelor în materie de TVA din ultimii 25 de ani.

Frauda în materie de TVA ar trebui să devină mai ușor de abordat și colectarea TVA ar trebui să câștige în eficiență.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close