Antena 3 CNN Economic România, în coada Europei la salariul minim

România, în coada Europei la salariul minim

România, în coada Europei la salariul minim
01 Feb 2019   •   08:22

România este încă la coada Europei în topul salariilor minime, în ciuda creşterilor din ultima perioadă. În ţara noastră salariul minim a ajuns la 446 de euro, aproape dublu faţă de vecinii bulgari. Suntem însă foarte departe faţă de ţara care conduce clasamentul. 

 Cel mai mare salari Minim din Europa este în Luxemburg  de 2.071 euro. Aproape la fel de bine câştigă şi irlandezii care încasează lunar un salariu minim brut de 1.656 de euro. Iar pe următoarele poziţii se află Olanda cu 1.616 euro şi Belgia cu 1.594 de euro.

Deşi sunt printre cele mai mari puteri economice ale europei, Germania, Franţa şi Marea Britanie se situează abia pe locurile patru, cinci şi şase când vine vorba de salariul minim brut.

La polul opus, cel mai mic salariu minim brut din Europa este în  Bulgaria. Vecinii de la sud câştiga un salariu minim de 286 de euro. Pe următorul loc se află Letonia cu doar 430 de euro. Nici românii nu o duc mai bine şi se pozitionează tot la coada clasamentului, cu un salariu minim brut de doar 446 de euro... Puţin mai bine decât noi o duc vecinii maghiari care încasează un salariu minim de 464 de euro.


 

×
Subiecte în articol: România Europa salariu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close