Antena 3 CNN Economic Românii, cei mai prost plătiți din Europa

Românii, cei mai prost plătiți din Europa

Românii, cei mai prost plătiți din Europa
10 Apr 2018   •   09:59

România este din nou codașă în clasamentul privind costul cu ora de muncă a angajaţilor, arată cel mai recent studiu Eurostat. 

Sunt totuși țări care plătesc sume record muncitorilor, aproape înzecit față de cât se acordă la noi în ţară. 

Potrivit ultimelor date de la Eurostat, cei mai bine plătiți europeni sunt danezii, care,  pentru o oră muncită sunt plătiţi cu 42,5 euro. Aceştia sunt urmaţi de belgieni cu 39,6 euro, luxemburghezi cu 37,6 euro, şi suedezii cu 36,6 euro onorariu pe oră lucrată. 

România însă, se află la sfârșitul clasamentului, care arată astfel: Pentru o oră lucrată, un român e plătit cu 6,3 euro, un lituanian cu 8 euro, un ungur cu puțin peste 9 euro și un polonez cu 9,4 euro pe oră lucrată.

Estimările Eurostat arată că în construcții, costurile orare ale forței de muncă sunt de 23,7 euro în Uniunea Europeană, și de 26,7 euro în zona euro. În zona de servicii, sumele sunt asemănătoare: 26,6 euro în Uniunea Europeană și 29,3 euro în zona euro. în sectorul industriei se stă ceva mai bine: 27,4 euro bani plătiți în Uniunea Europeană și 33,4 euro în zona euro.

Totuși, avem și motive de bucurie! Pentru statele membre din afara zonei euro în 2017, cea mai mare creștere a costurilor orare a forței de muncă, exprimată în monedă națională a fost în România, de peste 17 la sută și în Bulgaria de 12 la sută.

 

 

×
Subiecte în articol: Europa romani
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close