Antena 3 CNN Economic Salarii mai mari pentru o categorie de români, din 2024. Schimbarea din lege care aduce bani mai mulţi pentru unii angajaţi

Salarii mai mari pentru o categorie de români, din 2024. Schimbarea din lege care aduce bani mai mulţi pentru unii angajaţi

O categorie de angajaţi români s-ar putea bucura de salarii mai mari de anul viitor, potrivit unei schimbări din lege.

Salarii mai mari pentru o categorie de români, din 2024. Schimbarea din lege care aduce bani mai mulţi pentru unii angajaţi
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2023   •   18:00

O veste bună şi una rea pentru românii cu salariul minim. Astfel, în timp ce unii dintre ei se pot trezi cu bani mai puţini, altora le poate creşte venitul.

Salariul minim ar putea să scadă cu 83 de lei de la 1 ianuarie, dacă Guvernul nu prelungește facilitarea scutirii de taxe pentru 200 de lei din salariu.

Guvernul caută soluții acum pentru ca salariul minim pe economie să nu scadă de la 1 ianuarie 2024.

Salariul minim pe economie a fost majorat pe 1 octombrie, cu 181 de lei bani în mână, însă ar putea să scadă de la 1 ianuarie 2024 cu 83 de lei.

Citeşte şiSalariul minim ar putea să scadă de la 1 ianuarie 2024, după ce abia a crescut în octombrie. Peste 1,5 milioane de angajați români vor fi afectaţi

Românii cărora le poate creşte salariul minim din 2024

De asemenea, apare o altă schimbare de la 1 ianuarie 2024: angajații care timp de doi ani au fost plătiți cu salariul minim pe economie trebuie să beneficieze de o majorare.

Se întâmplă acest lucru pentru că legea care este în vigoare spune că un angajator poate să ofere salariul minim pe economie aceluiași angajat doar pe durata a doi ani.

În România sunt aproximativ 1,5 milioane de angajați care sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Acest salariu are o valoare brută de 3.300 lei, însă în mână angajații primesc aproximativ 2.080 lei, bani pe care statul a decis să-i majoreze la 1 octombrie. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close