Antena 3 CNN Economic Atenţie, români, se scumpesc vacanţele! Cu cât plătim mai mult din cauza inflaţiei

Atenţie, români, se scumpesc vacanţele! Cu cât plătim mai mult din cauza inflaţiei

Scumpirile la combustibil şi alimente provoacă reacţii în lanţ. Pachetele turistice se scumpesc cu aproape 20% din cauza inflaţiei.

Atenţie, români, se scumpesc vacanţele! Cu cât plătim mai mult din cauza inflaţiei
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    22 Mai 2022   •   14:37

Rezervările pentru vacanţele în Bulgaria au crescut cu 30% faţă de anul trecut, iar preţurile biletelor de avion au fost majorate cu 20%.

Scumpirea pachetelor turistice din cauza preţului carburanţilor şi materiilor prime este cuprinsă între 10% şi 20%. În ultimele luni a existat o cerere crescută pentru tot felul de produse şi servicii privind călătoriile.

Vacanţe 2022. Rezervările pentru vacanţele bulgarilor au crescut cu 30% faţă de anul trecut

Specialiştii în domeniu susţin că, din cauza incertitudinii economice, rezervările se fac în ultimul moment.

Combustibilii sunt un factor major, pentru că afectează preţul produsului hotelier, care are o pondere majoră în pachetele turistice. Acelaşi lucru este valabil şi pentru biletele de avion.

Vacanţe 2022. În funcţie de destinaţie, companiile aeriene majorează întregul preţ al biletului de avion cu 20%, din cauza taxei pe combustibil

Toate consumabilele şi materiile prime au devenit şi ele mai scumpe, inclusiv forţa de muncă. Pentru turismul intern, sezonul de vară este mai bun decât anul trecut, dar mai puţin reuşit decât se aştepta la începutul anului.

×
Subiecte în articol: scumpiri vacante vacanţe 2022
Parteneri
Cum a reacționat mama fetiței de 12 ani când colegii au confruntat-o
x close