Antena 3 CNN Economic Statul vrea să lanseze un brand propriu de apă îmbuteliată, în 2024

Statul vrea să lanseze un brand propriu de apă îmbuteliată, în 2024

Compania de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM), anunță că în anul 2024 are în plan lansarea unui brand propriu de apă îmbuteliată. 

Statul vrea să lanseze un brand propriu de apă îmbuteliată, în 2024
Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    05 Oct 2023   •   16:00

Lansarea acestui brand a venit ca urmare a inițiativei propuse de directorul SNAM, Alin Udriște, iar brandul naţional va apărea pe rafturile magazinelor.

"Ne dorim să dezvoltăm o capacitate de îmbuteliere și să devenim producători de apă, fără să-i concurăm neapărat pe actualii noștri clienți, cărora le vindem deja apă. 

Suntem la 80% cu acest proiect, ne mai trebuie două aprobări. Această capacitate de îmbuteliere este cerută de acționarul unic, Ministerul Economiei, prin contractul de mandat acordat directorului general – mie", a spus Udriște.

Potrivit directorului SNAM, studiul de fezabilitate realizat în cadrul developării acestui proiect a evidențiat faptul că este mult mai oportună achiziția unei facilități deja existente pentru îmbutelierea apei, care să aibă un număr de clienți, decât dezvoltarea din fazele primare, "de la 0" a uneia. 

Deși nu există încă o denumire stabilită pentru apa care va fi folosită de stat, Udriște a sugerat că ar putea fi legată de Dacia, într-un fel pentru a sublinia că este parte a spațiului carpato-danubian. 

Această apă ar putea intra în lanțurile de retail, dar ar putea și pleca la export.

"Noi, ca stat, avem atașați comerciali în multe din țările lumii, multe dintre acestea cu probleme serioase în procurarea de apă pentru băut. 

Ar putea promova apa noastră pentru livări la export. Apoi, să nu uităm că avem război la graniță. 

Apa este resursă strategică declarată ca atare de CSAT. Trebuie să avem o capacitate la care să apelezi de urgență în caz de ceva nedorit", a mai arătat directorul SNAM, potrivit economedia.ro.

×
Subiecte în articol: apa imbuteliata Ministerul Economiei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close