Antena 3 Economic Tanczos Barna: "Dacă la țară am încălzi electric o casă de 100 de metri pătrați, ar costa curentul cât nu face casa"

Tanczos Barna: "Dacă la țară am încălzi electric o casă de 100 de metri pătrați, ar costa curentul cât nu face casa"

de Georgiana Adam    |    12 Ian 2022   •   09:19
Tanczos Barna: "Dacă la țară am încălzi electric o casă de 100 de metri pătrați, ar costa curentul cât nu face casa"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că ţara noastră nu este încă pregătită să treacă la un sistem de încălzire bazat pe energie electrică, dar ar trebui să-și propună asta, chiar dacă ar fi nevoie de câteva zeci de ani.

"Pentru mediu ar fi un lucru bun (trecerea la încălzirea electrică - n.r.), dar suntem conștienți că pentru aceasta ar fi nevoie de dezvoltarea rețelelor, dezvoltare care o să necesite investiții uriașe și timp, de ordinul zecilor de ani probabil, pentru că sistemul actual nu a fost gândit pentru așa ceva", a spus Tanczos Barna, potrivit digi24.ro.

Într-o gospodărie individuală dintr-o comună, de exemplu, unde nu este magistrală de gaz în apropiere, rămâne varianta pompei de căldură - care este, însă, extrem de scumpă, a arătat Tanczos Barna. 

Pentru încălzire mai există varianta energiei electrice, dar și aceasta este foarte scumpă, iar pentru o gospodărie la țară este "inacceptabil" prețul, spune Tanczos Barna. 

"Dacă am începe să încălzim cu energie electrică o casă de 100 de metri pătrați la țară, ar costa curentul cât nu face casa, deci în momentul de față nu e o opțiune", a punctat el.

Mai rămâne varianta lemnului, care, spune ministrul mediului, nu poate fi scos din balanța energetică națională. 

"Lemnul de foc rămâne o sursă de încălzire la țară și este absolut normal (...).

Am discutat săptămâna trecută cu noua conducere Romsilva și deja lucrează la un plan de investiții pentru a asigura depozite de lemn cât mai aproape de cetățeni, acolo unde aceasta este o problemă locală", a anunțat Tanczos Barna.
 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna incalzire lemne
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close