Antena 3 CNN Economic Taxele pentru bogaţi dau bătăi de cap coaliţiei, însă cele pentru românii de rând au fost deja stabilite

Taxele pentru bogaţi dau bătăi de cap coaliţiei, însă cele pentru românii de rând au fost deja stabilite

Liderii coaliției s-au pus de acord fără mari tensiuni cu privire la majorarea taxelor pentru românii de rând, dar taxele pentru bogaţi le dau bătăi de cap.

de Georgiana Adam    |    28 Iul 2023   •   09:27

PNL se opune taxei de 1% pe clădirile mai scumpe de 500.000 de euro. Liberalii susțin că măsura lovește clasa de mijloc, asta deşi PSD susține introducerea acestei taxe. 

Potrivit unor surse, banii strânși ar urma să fie depuşi într-un fond pus la dispoziția autorităților locale pentru a le asigura confinanțarea pentru proiectele cu fonduri europene. 

Discuții aprinse sunt şi cu privire la taxa de 15% care ar putea fi aplicată companiilor care își mută profitul în afara țării. 

Liderii coaliției s-au pus de acord fără mari tensiuni cu privire la majorarea taxelor pentru românii de rând. 

Citeşte şi: Taxa după moarte. Ministrul Finanţelor vrea bani pe moştenirile românilor pentru bugetul de stat

TVA-ul de 5% va fi eliminat. Românii vor plăti TVA de 9% doar pentru alimente, medicamente, proteze medicale şi cazări hoteliere. 

În rest, vor plăti TVA de 19% pentru celelalte bunuri şi servicii. Asta înseamnă pentru oamenii de rând scumpiri de până la 14%. 

PSD şi PNL au bătut palma şi pentru eliminarea facilităţii care îi scutea de plata CASS pe angajaţii din construcții, agricultură și industria alimentară. Ezită însă să taxeze venitul IT-iştilor, care în medie câştigă 17.000 de lei brut.

×
Subiecte în articol: taxe taxe pe clădiri TVA
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close