Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022. De ce unele persoane vor primi banii cu întârziere pe tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. De ce unele persoane vor primi banii cu întârziere pe tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Tichetele sociale au fost încărcate vineri cu a doua tranşă de bani, de 250 de lei, însă sunt persoane care vor primi cu întârziere sumele care le revin.

Vouchere alimente 2022. De ce unele persoane vor primi banii cu întârziere pe tichetele sociale
Sursa foto: pexels.com
de Mădălina Mihalache    |    27 Aug 2022   •   20:07

Sunt 91.000 de persoane din cele aproximativ cele 2,5 milioane care au vouchere pentru alimente şi care vor primi banii mai târziu.

Explicaţia este aceea că aceste persoane au devenit eligibile după acordarea primei tranşe, fie unii dintre ei nu au fost găsiţi la domiciliul iniţial sau au fost făcute unele erori din partea instituţiilor statului.

Astfel, în cazul acestor persoane, voucherele pentru alimente vor fi alimentate cu bani în a doua jumătate a lunii septembrie, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 600 milioane de lei, bani europeni pentru siguranța alimentară a românilor.

Voucherele pentru alimente, posibil prelungite până în 2027

"După cum știți, oferim 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar eligibil, în IV tranșe a câte 250 de lei. Mai departe, purtăm discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul să fie prelungit până în 2027.

În final, apelez la responsabilitatea beneficiarilor că sprijinul va fi folosit în scopul pentru care este acordat, adică să cumpere mâncare, nu alcool sau tutun, pentru a nu fi obligați să mai blocăm carduri", a scris ministrul Boloş, pe pagina de Facebook.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale | Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele sociale

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

Listă magazine SODEXO

Listă magazine UP ROMANIA

Listă magazine EDENRED

×
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close