Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Val de critici după ce Ministerul Educaţiei a publicat, fără protecţie, în Monitorul Oficial numele a mii de copii cu o situaţie financiară precară

Val de critici după ce Ministerul Educaţiei a publicat, fără protecţie, în Monitorul Oficial numele a mii de copii cu o situaţie financiară precară

Încă o gafă uriașă a Ministerului Educației. Numele a peste 2.000 de copii cu o situație financiară precară au fost publicate, fără protecție, în Monitorul Oficial.

de Claudia Popovici    |    05 Iul 2023   •   16:54

Dacă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat am văzut că au fost secretizate numele elevilor pentru a fi respectată legea și mai ales pentru a le fi protejate datele personale, practic, în loc de numele elevilor, pe liste au fost doar coduri pe care le-au primit înainte de probele de la examen.De această dată însă, au fost făcute publice numele a peste 2.100 de elevi care fac parte din familii cu o situație financiară precară.

Listele cu cei 2.100 de elevi au apărut în Monitorul Oficial în decizia prin care acestora le vor fi acordați câte 200 euro pentru a-și putea achiziționa un calculator.

Pe lângă nume, au fost făcute publice și localitatea și județul, dar și unitatea de învățământ la care aceștia studiază. Evident că după această gafă, în spațiul public au apărut mai multe critici, mai ales că vorbim de copii care ar putea fi stigmatizați în condițiile în care, iată, fac parte din familii cu o situație financiară precară.

Cei care vor beneficia de acest ajutor de 200 euro pentru a-și putea achiziționa un calculator sunt copii care fac parte din familii unde venitul pe membru nu depășește 500 lei pe lună. 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close