Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină

Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost achitat definitiv în dosarul polițistului Bogdan Gigină, în care era acuzat pentru ucidere din culpă. 

Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   16:31

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București după ce dosarul s-a plimbat ani de zile între instanțe.

Vă reamintim că, în seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată din Capitală, atunci când deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, în acel moment ministru de Interne.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2018, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", susţine DNA.
 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close