Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Un general rus, victimă a unui accident suspect cu ATV-ul la scurt timp după rebeliunea Wagner | Radu Tudor: "Lista cu militari eliminați de Putin este lungă"

Un general rus, victimă a unui accident suspect cu ATV-ul la scurt timp după rebeliunea Wagner | Radu Tudor: "Lista cu militari eliminați de Putin este lungă"

Un general rus este în stare critică după un accident petrecut în regiunea Leningrad.

Un general rus, victimă a unui accident suspect cu ATV-ul la scurt timp după rebeliunea Wagner | Radu Tudor: "Lista cu militari eliminați de Putin este lungă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   17:24

Agenția rusă TASS scrie că Aleksandr Travnikov, general de poliție militară, a fost implicat într-un accident cu ATV-ul, fiind transportat ulterior cu elicopterul la spital, în Sankt Petersburg.

Conform TASS, evenimentul a avut loc pe 25 iunie, în localitatea Lipovaia Gorka, raionul Volosovski.

Generalul ar fi pierdut controlul ATV-ul în timp ce conducea pe un drum de țară și s-a lovit de un obstacol.

Citește și: Cum arată hotelul din Belarus unde s-ar fi cazat Prigojin. Geamurile sunt mereu închise acolo

"De când a izbucnit războiul, există o listă lungă de colonei și generali care au fost eliminați, unii în Ucraina, alții chiar pe teritoriul Federației Ruse: au căzut de la fereastră, au fost implicați în accidente suspecte. E cât se poate de clar că genul acesta de accidente nu se supune unei logici firești.

Fie generalul din Ministerul de Interne rus era sub puternica influență a băuturilor alcoolice, ceea ce este o practică extrem de răspândită în instituțiile militare și pe întreg teritoriul Federației Ruse, fie pur și simplu cineva l-a ajutat, în ghilimele, să aibă acest accident. 

Mulți dintre cei eliminați de către regimul Putin au, probabil, legături cu Evgheni Prigojin, cu Wagner, această grupare paramilitară cu sute, mii de susținători la vârful instituțiilor de forță din Rusia.

Pentru că așa a fost creată gruparea Wagner: prin ordin al lui Putin, fiind finanțată cu un miliard de dolari în fiecare an din bugetul guvernului Federației Ruse și acoperită cu sprijinul militar și logistic al instituțiilor de forță", a spus la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.

Aleksandr Travnikov a fost numit în 2017 reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne pentru Districtul Sankt Petersburg iar la momentul accidentului se afla la dispoziția ministerului. 

El a fost implicat într-un amplu scandal de corupție, alături de alți trei generali ai Ministerului Afacerilor Interne, care sunt în prezent anchetați. 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close