Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Guvernul taie din ajutorul pentru refugiaţii ucraineni | Ce condiţii trebuie îndeplinite | Mihai Tudose: "O intrare în normalitate"

Guvernul taie din ajutorul pentru refugiaţii ucraineni | Ce condiţii trebuie îndeplinite | Mihai Tudose: "O intrare în normalitate"

Guvernul se pregătește să taie din ajutoarele oferite românilor care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea războiului. Europarlamentarul Mihai Tudose a comentat acest demers. Iată concluziile.

de Claudia Popovici    |    27 Mar 2023   •   17:11

Statul ar urma să acorde doar 2.000 lei pe lună pentru fiecare familie de ucraineni care locuiește în chirie. În prezent, ajutorul este de 70 lei pe zi pentru un singur refugiat.

În plus, vor fi introduse mai multe condiții, printre care și angajarea refugiaților ucraineni.

"Cred că cei 2.000 lei acum care sunt stabiliți, e o sumă pentru ca o parte din aceste cheltuieli să fie suportată și să fie și stimulați pentru a-și găsi locul și integra pe piața muncii.

Acum nu mai avem acea situație ca și la începutul războiului și inclusiv Comisia Europeană a avut o abordare prudentă în ce privește cuantumul acestor forme de sprijin care să dau refugiaților", a spus la Antena 3 CNN, Marcel Boloş, ministrul Investițiilor şi Fondurilor Europene. 

Întrebat cum vede aceste măsuri, europarlamentarul Mihai Tudose a spus:

O intrare în normalitate! Noi nu puteam să cerem unui bătrân, unui român să trăiască 1.500 lei și să-l dau altcuiva 5.000 lei ca să trăiască. O intrare-normalitate. Adică susținem tot ce înseamnă efort colateral războiului din Ucraina.

Susținem cu toată tăria și cu tot dragul și noi am vrea să fim beneficiarii unei asemenea forme de sprijin, dacă, doamne ferește, ni s-ar întâmplat nouă ceva, dar hai să nu exagerăm", a spus europarlamentarul Mihai Tudose la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: mihai tudose ajutor refugiaţi PSD
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close