Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Klaus Iohannis a devenit personaj în cărţile pentru copii. Micuţii sunt invitaţi să găsească drumul spre casa preşedintelui

Klaus Iohannis a devenit personaj în cărţile pentru copii. Micuţii sunt invitaţi să găsească drumul spre casa preşedintelui

Președintele Klaus Iohannis apare alături de cunoscute personalități cu origini săsești din Transilvania, precum baronul Brukenthal, într-un caiet cu ghicitori și puzzle-uri pentru copii.

Klaus Iohannis a devenit personaj în cărţile pentru copii. Micuţii sunt invitaţi să găsească drumul spre casa preşedintelui
Sursa foto: Colaj Hepta & Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    07 Noi 2022   •   17:21

Caietul se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate) prezent într-o ediție color pentru cei mici care pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei şi  și despre bisericile fortificate.

Președintele Klaus Iohannis apare la pagina 12 din caiet, alături de cunoscute personalități cu origini săsești din Transilvania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Practic utilizatorii trebuie să parcurgă un labirint şi să afle cu care din aceste imagini reprezentative se identifică cel mai bine aceste personalități.

Vorbim de baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și fostul primar al Sibiului, actual președinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959) la care este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piața Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR(Forumul Democrat al Germanilor din României).

Mai trebuie menţionat că titlul acestui exerciţiu este "Derutații sași ardeleni", la care autorii vin cu explicații. Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajută-i să-şi găsească drumul spre casă.

Caietul a fost făcut la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

×
Subiecte în articol: carte copii Klaus Iohannis
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close