Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Noi restricţii energetice. Ministrul Virgil Popescu a găsit vinovatul pentru preţurile uriaşe: "Au manipulat"

Noi restricţii energetice. Ministrul Virgil Popescu a găsit vinovatul pentru preţurile uriaşe: "Au manipulat"

Ministrul Energiei dă vina pe ruși pentru prețurile mari din energie și spune că aceștia sunt responsabili pentru manipularea pieței încă de anul trecut. Între timp, Comisia Europeană analizează noi restricții pe plan energetic.

Noi restricţii energetice. Ministrul Virgil Popescu a găsit vinovatul pentru preţurile uriaşe: "Au manipulat"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2022   •   17:42

Declarația a fost făcută de Virgil Popescu la reuniunea miniștrilor Energiei din Uniunea Europeană, acolo unde se decid noi restricții pentru europeni.

"România susţine decuplarea prețului la energie de preţul gazului. Noi spunem de anul trecut că, începând cu a doua jumătate a anului 2021 Federaţia Rusă a manipulat preţul gazului.

Virgil Popescu: "Trebuie să acționăm acum"

Acum este foarte clar, preţul ba creşte, ba scade în funcţie de declaraţiile diplomaților ruşi. Noi ne dorim această decuplare şi ne aflăm, de asemenea, printre cele 15 state europene care susţin plafonarea prețului gazelor în Europa. 

Nu trebuie să mai pierdem vremea, trebuie să acționăm şi trebuie să facem asta acum", a spus Virgil Popescu la reuniunea miniștrilor energiei din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană analizează noi restricții energetice. Cum se pregătește România

"Sunt discuții de tip informal, astfel că fiecare ministru din țările Uniunii Europene ar trebui să prezinte planul pe care țara sa îl va adopta în perioada următoare pentru reducerea consumului de energie.

Asta după ce Comisia Europeană a adoptat acel proiect prin care obligă țările membre ale Uniunii Europene să reducă obligatoriu consumul de energie, iar în țara noastră Transelectrica ar trebui să facă un document în care să arate exact ce înseamnă această reducere de consum pentru energie și mai ales ce tip de consumatori ar trebui să facă astfel de reduceri în perioada de maximum de consum, spunea ministrul Energiei.

Până în acest moment, documentul nu există, motiv pentru care ar trebui să vedem exact cum va arăta acest plan.

Pe lângă acest lucru, să nu uităm și ordonanța pentru energie care se află în Parlament și care bate pasul pe loc.

Asta pentru că în cadrul coaliției de guvernare nu s-a ajuns la un consens privind modul în care va arăta această ordonanță odată pentru acordarea acelor vouchere din partea statului pentru familiile care nu vor reuși să achite facturile uriașe ce vor veni în perioada următoare", a explicat Xenia Croitoru, reporter Antena 3 CNN.

Europa, la un pas de o pană de curent uriaşă | Avertismentul unui comisar european

Cum putem negocia cu furnizorul preţul energiei | Avocat Adrian Cuculis, soluţii pentru românii care au primit facturi uriaşe

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close