Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Dan Puric, despre Naşterea lui Iisus Hristos: "Este omul care ne-a dat libertatea"

Dan Puric, despre Naşterea lui Iisus Hristos: "Este omul care ne-a dat libertatea"

Celebrul actor și regizor din România, Dan Puric, a vorbit despre Sărbătoarea Crăciunului şi despre pașaportul libertății pe care ni l-a oferit Iisus Hristos odată cu nașterea sa. Mai mult, acesta explică modalitatea prin care ideologiile istorice au sufocat credința şi au tăiat privirea omului spre cer.

Dan Puric, despre Naşterea lui Iisus Hristos: "Este omul care ne-a dat libertatea"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2021   •   23:00

Întrebat ce face Dan Puric, creștinul, în seara de Ajun, acesta a spus: 

„Îmi așez sufletul și mă bucur că s-a întâmplat pe pământ lucrul acesta. Este un Paradox. Te gândești că Isus s-a născut ca un proscris, nu avea loc.

Este chiar dramatic faptul că Maica Domnului cauta un loc. Este atât de frumos poporul ăsta român că drumul ei în folclor, a Maicii Domnului, trece și prin România.

Am fost acum, de curând, la Petrești, lângă Alba Iulia și părintele în biserică mi-a arătat și scena nașterii pictată. Erau toți pictați în costume naționale. Este extraordinar! În fond ce s-a întâmplat? S-a născut pe Pământ cel care ne-a dat cel mai sublim pașaport de libertate.

Eram închiși, eram încapsulați, cum se vrea astăzi, de exemplu, în cicluri istorice, în inerția asta cumplită a timpului și s-a născut cel care ne-a dat libertatea.

E un gânditor francez care zicea că în Grecia antică cetatea era totul, cetățeanul era rege și omul nimic, ca astăzi. De când s-a născut Hristos, taina omului este totul.

„Hristos ne-a dat libertatea asta, El ne-a dat legătura cu Divinul"

Omul Hristos s-a născut care este omul deplin. El ne-a dat libertatea asta, El ne-a dat legătura cu Divinul.
O altă conștiință universală s-a născut. S-a născut un alt orizont antropologic, este un alt om. Ne-am conectat la divinitate!

Blaise Pascal spune că omul în fața infinitului este un nimic, dar în fața neantului este totul. Iar Hristos ne-a făcut să fim în fața acestui neant, totul

„Hristos ne aduce aminte că noi, astăzi, suntem acum totul şi suntem de nebiruit"

De exemplu, tot ceea ce trăim noi astăzi este un neant ideologic, sociologic, financiar în care omul trebuie să fie nimic. Eh, Hristos ne aduce aminte că noi, astăzi, suntem acum totul şi suntem de nebiruit.

Trebuie să fim foarte atenți cu un preluăm. Sigur este foarte frumos să petrecem acasă, cu cozonac. Nu anulăm ideea de petrecere, de a fi împreună. Doamne ferește!

Dar cel mai frumos lucru este să fii dimpreună cu Hristos și să știi că ți s-a dat acest privilegiu fantastic.
Gândiți-vă astăzi, când omenirea este înghesuită de această spaimă a pandemiei, înghesuită de o ideologie malefică, aproape satanică, tu să știi că ai acest pașaport de libertate extraordinar.

De ce este important omul Hristos

De ce este important omul Hristos? Când încep să măsori totul cu tine ești suficient că acum, ești autonom şi imbecil.
După Hristos a venit Nietzsche care i-a zis supraomul. L-a umflat ca o anvelopă până când s-a spart şi aşa a apărut nazismul

După această spaimă ideologică și acest orgoliu infinit a  venit dumnezeul muncitorilor, în care a zis că omul, tot așa este o măsură, și s-a tăiat privirea spre cer transcendența

„Știința care nu este dedicată omului este o tragedie"

Dumnezeul muncitorilor a însemnat vreo 350 de milioane de victime nevinovate. Ce se propune astăzi? Astăzi se propune transomul. Ați observat că trecem în epoca Trans-umană, un avort ideologic care, iară, vrea să ne sugrume și vor să-l facă ei omul hibrid, ameliorată genetic. Laboratorul genetic este cel mai important

Până acuma l-au atacat pe Creator acum atacă Creația. Vă dați seama dispare ideea de mama, de cuplu, ideea de taină ideea de naștere pentru că o fac ei. Știința care nu este dedicata omului este o tragedie. Cei mai mari oameni de știință din lume erau creștini. Ei erau responsabili şi nu făceau crime genetice cum se fac acum", spune Dan Puric.

×
Subiecte în articol: Dan Puric
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close