Antena 3 CNN Actualitate Patru români, în capcana Jaful secolului. Mărturiile lor, după ce au stat în închisoare pe nedrept, acuzaţi de furtul de 50 de milioane de lire sterline

Patru români, în capcana Jaful secolului. Mărturiile lor, după ce au stat în închisoare pe nedrept, acuzaţi de furtul de 50 de milioane de lire sterline

Secvenţe demne de film, cu patru români în distribuţie. În Marea Britanie, la jaful secolului, cu 50 de milioane de lire sterline prejudiciu după spargerile din trei locuinţe ale unora dintre cei mai bogaţi londonezi.

Patru români, în capcana Jaful secolului. Mărturiile lor, după ce au stat în închisoare pe nedrept, acuzaţi de furtul de 50 de milioane de lire sterline
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2021   •   10:55

Printre cei jefuiţi se află moștenitoarea imperiului Ecclestone și pe Frank Lampardt, legenda clubului Chelsea. Faptele, însă, au fost puse în cârca a patru români. Numai numele lor au fost vehiculate şi nicio clipă nu s-a spus că ar mai putea fi bănuit şi altcineva.

Instanța a decis achitarea lor, pe 4 ianuarie 2021, astfel că cei patru români sunt nevinovați după ce, timp de un an, atât autoritățile locale cât și presa britanică i-a numit hoți în "jaful secolului".

Alexandru Stan şi Sorin Marcovici, doi dintre românii care au devenit victimele capcanei judiciare din Regatul Unit, şi-au spus pentru prima dată vineri, la emisiunea Exces de putere, de la Antena 3, povestea lunilor de umilinţe, spaime, care au dus la pierderea locului de muncă, a studiilor universitare, la distrugerea relaţiilor de familie.

Povestea "covorului alb"

Ei au fost incriminaţi pe nedrept în toate aceste acuzaţii. Este vorba despre recepționerul de hotel Alexandru Stan, 49 de ani, şi fostul profesor de sport Sorin Marcovici, 53 de ani, care au stat în arest timp de șase luni, pe nedrept.

Sorin Marcovici a spus "povestea covorului alb", din faţa seifului de unde s-au sustras cele 407 bijuterii, aspect care poate atrage atenţia oricui.

"În camera aceea, era un covor alb, o mochetă albă. Zice că hoţii sar gardul şi trec prin grădină. Afară ploua. Şi în cameră, nicio urmă de picior. Păi, pe unde intra? Poliţia intră prima dată la o spargere. 

Român, victimă: Noi, tot ce susţinem acum, susţinem cu probe scrise de procuratura engleză, nu de noi

Au intrat cei de la curăţătorie? Au făcut curat în cameră? Nicio urmă de picior, iar oamenii veneau de afară din grădină, afară ploua", a povestit Sorin Marcovici, în exclusivitate la Antena 3, despre unele dintre acuzaţiile aduse.

"Ca să ajungi acolo (în acea cameră cu covorul alb - n.r.) trebuie să faci câţiva paşi. Ar fi trebuit măcar să fie nişte urme în casa imperiului Ecclestone. 

Noi, tot ce susţinem acum, susţinem cu probe scrise de procuratura engleză, nu de noi", a completat şi Alexandru Stan, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Sorin Marcovici
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close