Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere O primărie din România a acordat peste 100.000 de lei indemnizație de handicap unei femei decedate

O primărie din România a acordat peste 100.000 de lei indemnizație de handicap unei femei decedate

Oamenii bolnavi, care au nevoie disperată de ajutor, au ajuns să stea la mila administrației locale chiar dacă legea le apără, teoretic, drepturile. Un exemplu unde asistența socială a devenit subiect de scandal este comuna clujeană Gilău.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   22:35

Anul trecut s-a descoperit faptul că Primăria Gilău a acordat peste 100.000 de lei indemnizație de handicap unei femei decedate. Situația a fost sesizată de șeful Biroului de Asistență Socială. 

Ulterior a fost descoperit un alt caz în care, anul trecut, o persoană decedată în decembrie 2022 a continuat să primească ajutoare sociale până în iulie 2023.

În timp ce unii primesc bani și după moarte, alții care sunt în viață nu primesc nimic

Gabriel Teușdea a fost diagnosticat cu insuficiență renală cronică. Bărbatul face dializă de trei ori pe săptămână, fiind încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal. Conform legii, dacă solicită acest lucru trebuie să fie ajutat. Când soția acestuia a depus cerere la Primăria Gilău i s-a transmis că nu sunt bani. Asta în condițiile în care documentele arată că primăria clujeană a avut excedent bugetar în 2021 și 2022.

Citeşte şi: Categoria de români care va primi 9.900 de lei lunar. Documente şi condiţii necesare

Nu este singurul caz cu cântec. O femeie care s-a dus să ceară ajutor a fost ignorată de primar. Filmarea cu reacţia a fost făcută chiar de șeful Biroului de Asistență Socială din Primăria Gilău, Adrian Sabo. Acesta susține că demersurile sale au atras mânia primarului Gelu Topan.

Primarul din Gilău susține că totul este în regulă și că de fapt nu este decât un complot al unor angajați nemulțumiți. "Sunt minciuni și acuzații nefondate ale unor colegi care nu vor să lucreze și să ajute cetățenii din comuna Gilău, în special cei cu probleme speciale", spune Gelu Topan, primarul comunei Gilău.

Gelu Topan susține că banii care au fost dați ca ajutoare sociale morților au fost recuperați și că a preferat să rezolve problema în comisia de disciplină, nu să le facă plângeri penale angajaților care au permis ilegalitățile.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close